Victorias oväntade bild – inifrån hemmet på Haga

Kronprinsessan Victoria hemma på Haga slott
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har flyttat kontoret till matsalen. Här är tre bilder till inifrån deras 42-rummare på Haga!
Annons

Vårt hem är vår borg. Det är ett ordspråk som Victoria och Daniel enkelt skulle kunna ställa sig bakom. Det är trots allt inte många bilder inifrån deras 42-rummare som når omvärlden.

Men nu jobbar de ju hemma, så i dag slog de upp sina vackra 1800-talsdörrar och här är resultatet, tre bilder tagna av TT:s fotograf.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel satt uppkopplade framför datorn och platsen var det som verkar ha blivit deras nya tillfälliga kontor: Den blå matsalen på Haga slott.

– Bilderna togs i samband med att kronprinsessparet lyssnade på ett  webbseminarium som arrangerades av SNS, Studieförbundet Näringsliv & Samhälle, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Annons
Victoria och Daniel är ju mycket engagerade i detta med hälsofrågor, och dagens brännheta ämne var coronakrisens konsekvenser för folkhälsan. Därav deras djupt allvarliga ansiktsuttryck.

– Det var ett så kallat webbinarium som handlade om att värdera coronasmittans konsekvenser på folkhälsan och samhället, och kronprinsessparet ville gärna lyssna. Kan man inte närvara personligen så går det ju lika bra att närvara digitalt, fortsätter Johan Tegel.

Haga slott: Victoria och Daniel jobbar från matsalen

– Det var en panel som samtalade om coronapandemins kortsiktiga och långsiktiga effekter på liv och hälsa, och om effekterna på ekonomi och näringsliv.

Jag ser att kronprinsessparet jobbar från matsalen idag igen! Har de gjort om den till sitt kontor?

– Det kan jag faktiskt inte svara på!

Hemma hos Victoria och Daniel: Matsalen på Haga slott.
Så här ser matsalen på Haga ut till vardags.
Annons

Matsalen på Haga slott.

Experterna som diskuterade coronaläget:

 • Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola,
 • Tove Fall, professor i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet.
 • Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi och vd för Institutet för näringslivsforskning (IFN).
 • Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande i Bure Equity.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, Kungahuset.se.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Victorias oväntade bild – inifrån hemmet på Haga”

 1. Katarina skriver: 1 april, 2020

  Bra, stanna hemma. 🙂


 2. Ritva skriver: 2 april, 2020

  Det vore mycket intressant att få veta, vad det är i artikeln som man aldrig får se?!?


 3. PernillaA skriver: 2 april, 2020

  Ja det är bra att de stannar hemma , börjar däremot tröttna på dessa bilder där alla kungligheter tittar intensivt på sina skärmar för att visa hur duktiga och engagerade de är ; behövs ju fotograf för att dokumentera det så även detta är mest pr .
  Jag vet inte hur det är i Sverige men i Tyskland ska alla kändisar klappa och tacka vården ; också skådespel för folket ; för 4 veckor sedan brydde sig ingen om de som jobbade inom vården och när kurvan lägger sig är det nog ingen kändis eller kunglighet som kommer uppmärksamma att de är underbetalade och underbemannade


  1. Leo skriver: 2 april, 2020

   PernillaA precis, bilderna på senare tid av ”hårt”arbetande kungligheter framför datorn står i bjärt kontrast till dem som iklär sig skyddsutrustning från topp till tå o arbetar sedan dagligen i den hårt ansträngda sjukvården, dessutom med risk för sin egen hälsa.


 4. Leo skriver: 2 april, 2020

  PernillaA, precis, den senaste tidens bilder på “hårt” arbetande kungliga framför datorn står i bjärt kontrast mot de som klär sig i skyddskläder från topp till tå dagligen för att arbeta i en hårt överbelastad sjukvård, dessutom riskerar de sin egen hälsa.


  1. ma skriver: 2 april, 2020

   Leo.
   Alla som arbetar inom sjukvården ock andra yrken har månadslön. De Kungliga arbetar utan att det syns, med all planering för möten ock annat. Dom har ingen månadslön.


 5. PernillaA skriver: 2 april, 2020

  Leo du har rätt, tack för din kommentar;
  Ma tyvärr står inte månadslönen i förhållande till vad de gör


 6. Eva M skriver: 6 april, 2020

  Visas inte bilder på kungafamiljen när dom gör något hemifrån så klagas det. Visar dom sig ute som kronprinsessparet och prinsparet några gånger är det fel. Nu har de beslutat att dom ska vara på Haga, Solbacken och på Stenhammar. Hur vill ni ha det för att bli nöjda?💐


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar