Hovets nya besked om prinsessan Margaretha – krisen i England är total

Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.
Coronakrisen slår hårt mot Europa. Läget är illa i England – och där hittar vi prinsessan Margaretha.
Annons

Coronaviruset har slagit hårt mot Storbritannien. Totalt har nästan 30 000 personer smittats och av dessa har över 2300 människor avlidit. Premiärministern Boris Johnson, som själv bär på smittan, har fått kraftig kritik för hur han och hans regering har hanterat krisen. I går avled 56 personer på en enda dag och en ny undersökning visar att 66 procent av britterna tycker att regeringen skött situationen illa.

Annons

Mitt i allt detta hittar vi en svensk prinsessa. Prinsessan Margaretha är som bekant bosatt utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England. Hon bor ensam på godset sedan maken John Ambler dog 2008.

Annons

Coronavirus: Så mår prinsessan Margaretha

Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.
Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.

Men enligt Margareta Thorgren, hovets informationschef, är Margaretha själv i gott skick. Kungen har hört av sig till sin äldsta syster för att kolla läget.

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Margaretha lever numera ett hyfsat anonymt och stillsamt liv. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

I Oxfordshire är det bara de närmaste grannarna som känner till att hon är prinsessa. De boende vittnar om att hon är trevlig, men gärna håller sig för sig själv. Därför torde det komma ganska naturligt för Margaretha att följa myndigheternas rekommendationer och hålla sig inomhus. Som 85-åring tillhör prinsessan coronavirusets riskgrupp.

Annons

“Är ofta ute och promenerar”

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Prinsessan Margaretha har tre barn: Sybilla, Edward och James.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Hovets nya besked om prinsessan Margaretha – krisen i England är total”

 1. ancibergfeldt skriver: 2 april, 2020

  Margareta landar nog här snart!


 2. josefin skriver: 2 april, 2020

  sorgligt egentligen att ha bott i en by i flera decennier och aldrig bevistat den lokala puben. är hon blyg eller fiiiin i kanten, tro?


 3. ellinor blomquist skriver: 3 april, 2020

  Jag tror sker Margaretha varit på puben,tror ej hon är fiiiin i kanten,men däremot en stor blyghet och stark integritet.


 4. Anna skriver: 3 april, 2020

  M har väl alltid varit snudd på folkskygg…den minst synliga av kungens systrar och nog nöjd med det. Birgitta är raka motsatsen, rena linslusen.


 5. ma skriver: 3 april, 2020

  Prinsessan Margaretha är nog den av Haga-Prinsessorna som alltid vigt livet åt stor avhållsamhet till Pub-miljörer. Prinsessan är utbildad barnsköterska. Har ofta besökt den Svenska kyrkan i England. Man kan förstå att vid en hög ålder som Prinsessan Margaretha har, önskar man vara i hemmets lugna vrå.


 6. Daga skriver: 3 april, 2020

  Hon är väl inte ensam!Har tre barn och flera barnbarn.Som man bäddar får man ligga.


 7. charlotte skriver: 3 april, 2020

  Margaretha bor väl inte “kvar på något gods” utan i en liten stuga. Därav att ingen vet att hon är prinsessa. Tror att hon är mycket socialt isolerad. Dottern bor väl i Tyskland. Sönerna i England.


  1. Ulla Lundell skriver: 3 april, 2020

   Prinsessan Margaretha lever väl det liv som hon själv vill och har valt och hon är ju inte ung längre.

   Ulla


 8. Allegra skriver: 8 april, 2020

  Framför allt var Margaretha den första i syskonskaran som diagnosticerades med dyslexi i en tid när fördomarna om villkoren var långt större än kunskaperna. Numera är dyslexi inget man smusslar med – inte minst har kronprinsessan och prins Carl Philip båda varit öppna om sin dyslexi och upplyst om kunskap och stöd som finns.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar