Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om prinsessan Margaretha – krisen i England är total

02 apr, 2020, 20:00 
Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.
Coronakrisen slår hårt mot Europa.Läget är illa i England – och där hittar vi prinsessan Margaretha.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Coronaviruset har slagit hårt mot Storbritannien. Totalt har nästan 30 000 personer smittats och av dessa har över 2300 människor avlidit. Premiärministern Boris Johnson, som själv bär på smittan, har fått kraftig kritik för hur han och hans regering har hanterat krisen. I går avled 56 personer på en enda dag och en ny undersökning visar att 66 procent av britterna tycker att regeringen skött situationen illa.

Mitt i allt detta hittar vi en svensk prinsessa. Prinsessan Margaretha är som bekant bosatt utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England. Hon bor ensam på godset sedan maken John Ambler dog 2008.

Coronavirus: Så mår prinsessan Margaretha

Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.
Margaretha bor i pittoreska Oxfordshire.

Men enligt Margareta Thorgren, hovets informationschef, är Margaretha själv i gott skick. Kungen har hört av sig till sin äldsta syster för att kolla läget.

Annons

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Margaretha lever numera ett hyfsat anonymt och stillsamt liv. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

I Oxfordshire är det bara de närmaste grannarna som känner till att hon är prinsessa. De boende vittnar om att hon är trevlig, men gärna håller sig för sig själv. Därför torde det komma ganska naturligt för Margaretha att följa myndigheternas rekommendationer och hålla sig inomhus. Som 85-åring tillhör prinsessan coronavirusets riskgrupp.

“Är ofta ute och promenerar”

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Prinsessan Margaretha har tre barn: Sybilla, Edward och James.

 

Annons