Hovets nya svar – efter tuffa kritiken mot Victoria

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria har fått kritik för hur hon hanterat coronakrisen.Nu har kritikerna fått svar från hovet.

Styla håret kungligt med Björn Axén
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har valt en väg som få andra europeiska kungligheter valt. Mitt under rådande coronakris väljer hon att röra sig ute bland sitt folk – trots den potentiella smittorisken. Förra veckan var hon bland annat hos Kungliga Tekniska Högskolan, kändisbagaren Roy Fares och ett nyöppnat fältsjukhus.

Coronaviruset: Kronprinsessan Victoria har fått kritik

Kronprinsessan besökte även ett fältsjukhus som försvaret upprättat.

Kronprinsessan besökte även ett fältsjukhus som försvaret upprättat.

Vissa har upplevt att Victoria utsätter sig för en onödig risk att bli smittad av coronaviruset, covid-19. Det är en åsikt som återkommer i de sociala medierna – och som delas av Oskar Anmoen, kungareporter på sajten Royal Central.

– Det faktum att Victoria fortsätter sitt arbete tror jag påverkar vad man tycker om henne. Och jag tror inte nödvändigtvis att folk är positiva till det. Sverige kritiseras starkt för att inte ta viruset på allvar. Att en framtida drottning utsätter sig för fara ser jag många oroa sig för. Särskilt i den europeiska rojalistiska miljön. De flesta, inklusive mig själv, hoppas att kronprinsessan kommer att stanna hemma snart och ta hand om sin egen hälsa. På så sätt kan hon gå vidare som en bra förebild för att försöka begränsa viruset, säger Oskar.

Hovet svarar på kritiken

Om hovet tagit till sig av kritiken eller ej är oklart. Men faktum är att man har gjort ändringar i kronprinsessans planering framöver.

– Det görs noga avväganden i den nya programplaneringen gällande kronprinsessparet. Att följa myndigheternas rekommendationer är överordnat, säger Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning till Hänt.

– Därför sker de flesta aktiviteter digitalt under kommande vecka.

Både Victoria och prins Daniel har deltagit i flera videosammanträden under coronakrisen. Victoria har dessutom passat på att ringa runt från sitt hem i Haga till olika organisationer och erbjudit sitt stöd.

 

 

LÄS OCKSÅ: Tragedin – första kungligheten död i coronaviruset