Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets sorgliga besked om cancersjuka prinsessan Kate – hon får kliva in

13 maj, 2024, 08:00 
Prinsessan Kate
Det brittiska hovet har ett sorgligt besked att ge kring prinsessan Kate.
Annons

Prinsessan Kate blev föremål för spekulationer och gissningar när hon plötsligt försvann ur sikte i flera månader. Så kom beskedet som ingen ville ha: trebarnsmamman är svårt sjuk.

Hon adresserade världen i ett klipp som setts av miljarder människor.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Hovets sorgliga besked om cancersjuka Kate

Nu skriver Daily Mail att Kates behandling kommer att kräva att hon tar ett kliv tillbaka från samtliga kungliga plikter. Det är den sorgliga sanningen: Kate är så pass sjuk att det är otänkbart att hon ska ta på sig den krävande rollen som offentlig representant för kronan.

Prinsessan Kate
Vi hejar på dig, Kate!TT

Samtidigt är sommaren full med tillställningar där maken prins William väntas närvara – och där han i vanliga fall hade kunnat räkna med Kates stöd. Bland annat firas ett mycket viktigt jubileum. I juni firar britterna att det gått 80 år sedan Dagen D, då de allierade styrkorna landsteg i Normandie och påbörjade den avgörande manövern för att störta Adolf Hitler och Nazi-Tyskland.

Annons

Prinsessan Kate får en ersättare

Men det brittiska kungahuset har en plan, skriver Daily Mail. Prinsessan Beatrice, prins Andrews dotter, kommer att få hoppa in och täcka upp för Kate. Även systern prinsessan Eugenie väntas få en utökad roll.

Det här har beslutats av ingen annan än kung Charles själv.

– Charles vill få in nytt blod och han har vänt sig till Beatrice och Eugenie. Han känner att de har mognat till väldigt förnuftiga, väna kvinnor som han tror kommer att bli en verklig tillgång. Charles har lyssnat på folket. De har skrikit efter en kunglig glans när hans skadeskjutna kungahus verkligen behöver utökas, säger en källa till Daily Mail.

Annons