Hovets svar om kronprinsessan Victorias framtid: ”Det har pågått i det tysta”

Kronprinsessan Victoria

Det har pågått i det tysta. Men nu bekräftar hovet vad som väntar för kronprinsessan Victoria, 43.
Intervju! Victoria och Daniel till Svensk Dam: ”Mycket har varit ovisst”
Slå på ljud

Det började läcka ut så smått redan i går. Och nu bekräftar hovet vad kronprinsessan Victoria och prins Daniel har ägnat sig åt i hemlighet – ända sedan nyår:

I det tysta har de suttit och styrt upp videosamtal för att kolla upp hur läget är runtom i pandemins Sverige – från norr till söder.

– Kronprinsessparet tycker att det är viktigt att lyssna in och få en lokal bild av vad det är för stora utmaningar som svenska folket har att förhålla sig till i det här tuffa läget. Och därför har de börjat ha samtal med kommuner runtom i Sverige, både stora och små, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

Kronprinsessparet.

Margareta Thorgren berättar att Victoria och Daniel drog i gång direkt efter årsskiftet och i onsdags hade de sitt 20:e kommunsamtal.

Och skulle det vara så att kronprinsessparet tänker koppla upp sig och stämma av läget i hela riket – från norr till söder – ja då är det ett maratonjobb som väntar, det inser man snabbt. Eftersom det i så fall står hela 200 videomöten till på Victorias och Daniels lista.

Nu i veckan var det bland annat Habo, en kommun utanför Jönköping i Småland med lite drygt 12 000 invånare, som fick ”träffa” kronprinsessparet – som återigen visar hur angelägna de är att ha koll på hur vi, svenska folket, egentligen har det: De vill omfatta oss alla – och se HELA Sverige.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

Vi klarar det – tillsammans. Pandemin sätter stopp för det mesta, men kronprinsessan Victoria och prins Daniel hittar nya sätt att nå ut hemifrån matsalsbordet på Haga slott.

Till sin hjälp har de sin närmaste medarbetare, hovmarskalk Lena Bartholdson, 50, som hjälper dem att planera detta digitala ”fälttåg” genom Sverige. Och vem vet – kanske blir det din tur, eller i varje fall din kommun, som får träffa kronprinsessparet nästa gång?

Lena Bartholdson Hovmarskalk

Hovmarskalk Lena Bartholdson, chef för Kronprinsessans hovstat.

Kungafamiljens länsbesök stoppades av pandemin

2020-2021 års stora satsning för kungafamiljen var egentligen de uppmärksammade länsbesöken, som under hösten bara hann gå av stapeln i Stockholm, Västmanland, Södermanland och Värmland innan pandemin satte stopp.

– Men vår förhoppning är att de återstående länsbesöken ska kunna genomföras när det blir möjligt. Vår utgångspunkt är hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

LÄS OCKSÅ: Den okända kvinnan som alltid syns bakom Victoria

LÄS OCKSÅ: Exklusiv intervju med Victorias nya hovmarskalk!

Foto: TT, Habo kommun/Instagram.