Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hovets trista besked – beslutet för Sofias och Carl Philips barn: ”Kommer inte”

04 jun, 2023, 05:00 

Nu bekräftar hovet för Svensk Damtidning hur kungafamiljens nationaldagsfirande blir!

Annons

Den 6 juni är det äntligen dags för kungafamiljen att åter samlas och fira den högtidliga nationaldagen! I år kommer dessutom prinsessan Madeleine med familj hem från Florida, vilket gör dagen än mer speciell.

Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nuBrand logo
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen förväntas bli sig likt, med sång, dans, kortege och flagghissning – men eftersom det är ett kungligt superår har även kungen andra planer i år.

På Nordiska museet bjuder han in till stora festligheter i form av en nationaldagsmottagning. Mottagningen kommer äga rum i museets Stora hall, men exakt vad som väntar återstår att se.

Annons
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Räkna med ett ordentligt nationaldagsfirande när hela kungafamiljen samlas!

Madeleine med familj kommer hem

Klart är i alla fall att både prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer att närvara vid Skansen-firandet, något hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare bekräftat för Svensk Damtidning.

– Prinsessan Madeleine och hela familjen kommer att komma hem till nationaldagsfirandet. I kalendern har vi meddelat att hon och Chris kommer att närvara vid Skansen-firandet på kvällen, säger Margaretha Thorgren.

Det är självklart väldigt glädjande nyheter! Inte minst Chris O'Neills närvaro, som vi inte direkt blivit bortskämda med senaste tiden. Faktum är att det var fem år sedan han var med vid ett nationaldagsfirande senast.

Annons

Trista beslutet för Sofias och Carl Philips barn

Däremot kommer Madeleines och Chris O'Neills barn inte att vara på plats i samband med Skansen-firandet. Enligt hovet beror det på att de är för små för att närvara på kvällsevenemanget.

Det betyder att inte heller prinsessan Sofias och prins Carl Philips barn, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian, kommer att närvara på den stora kvällsfesten.

– Det gäller de övriga också. Prinsessan Sofias och prins Carl Philips barn kommer inte heller närvara, meddelar Margareta Thorgren.

Prins Carl Philip med familj
Något Skansen-firande på kvällen blir det inte för prins Carl Philips och prinsessan Sofias tre prinsar!

Foto: TT

Annons