Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets trista besked om prinsessan Sofia – kommer märkas tydligt

26 jun, 2024, 19:30 
Nu kommer hovet med ett besked om prinsessan Sofias framtid.
Annons

Prinsessan Sofia är en hårt arbetande kunglighet, som haft fullt upp det senaste halvåret. Ja, Sofia har jobbat på både i Sverige och utomlands – samtidigt som hon pysslar med en hel del projekt vid sidan av sina prinsessuppdrag.

Men nu kommer ett trist besked för alla kunga-fans, om prinsessan.

Kärleksögonblicket mellan kungen & Silvia • Avslöjar: Chris hemliga 50-årsfest! • Här gör Julian, 3, kunglig debut – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kärleksögonblicket mellan kungen & Silvia • Avslöjar: Chris hemliga 50-årsfest! • Här gör Julian, 3, kunglig debut – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Prinsessan Sofias hektiska 2024 – rest utomlands

Vi ser inte prinsessan Sofia lika mycket som till exempel kronprinsessan Victoria, av naturliga skäl. Victoria har ju en betydligt mer framträdande roll, eftersom hon en dag ska ta över tronen.

Annons

Men Sofia jobbar på – och det med besked! Under vintern och våren har vi sett henne en hel del. Prinsparet var till exempel på resa till Bryssel i april, för att besöka EU-parlamentet med sin stiftelse.

Prinsessan Sofia på Polarpriset
Prinsessan Sofia strålade på Polarpriset i våras.Karin Törnblom / TT

Sedan har hon såklart haft fullt upp på hemmaplan, och har suttit i många möten på slottet och närvarat vid konferenser som rör några av hennes hjärtefrågor: nätsäkerhet och dyslexi.

För att inte glömma vårens höjdpunkt – när prinsessan Sofia och prins Carl Philip tog med minsting prins Julian på sitt allra första prinsuppdrag i sitt hertigdöme Halland!

Annons

Hovets tråkiga besked om prinsessan Sofia

Dessutom har ju Sofia fullt upp även när hon inte syns offentligt. Hon arbetar mycket med Project Playground och prinsparets stiftelse, och har ju tre småbarn hemma.

Men kikar man nu in i hovet officiella kalender, finns ett trist besked att ta del av. Prinsessan Sofias namn står bara uppskrivet en gång, på kronprinsessan Victorias födelsedag.

Ja, Victoriaveckan är ju kungafamiljens sista officiella framträdande, innan det är dags att flyga under radarn och gå på semestern.

Välförtjänt och efterlängtat för Sofia och familjen, men desto tråkigare för alla kunga-fans som älskar att se vad Sofia hittar på!

Foto: TT

Annons