Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines kusin Désirée försvann – här återförenas de plötsligt efter alla år

26 jun, 2024, 08:00 
Prinsessan Madeleines kusin dyker upp efter alla år – så här ser hon ut idag.
Annons

Vår kungafamilj är stor – och utbredd över hela Europa. Ja, kungabarnen har kusiner i flera olika länder, och det är inte alltför ofta de har tid att ses.

Men i veckorna har prinsessan Madeleine återförenats med kusinen Désirée, som vi inte sett på många år. Här är den nya bilden.

7 saker du inte visste om prinsessan BirgittaBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Birgitta

Prinsessan Madeleines kusin försvann – det hände

Prinsessan Désirée av Hohenzollern är en av kungabarnens många kusiner, och hon är dotter till deras faster prinsessan Birgitta.

Annons

Birgitta och kärleken prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, även kallad Hansi, fick tre barn. Carl Christian, Hubertus och Désirée. Alla tre föddes i München, där de också växte upp.

Birgitta och Hansi var äkta makar till hans död 2016, även om hon flyttade till Mallorca och han bodde kvar i Tyskland tills han avled.

Även Désirée fortsatte sitt liv i München, där hon är kvar än idag. Där lever hon ett betydligt mer vanligt liv än sina kusiner i Sverige, och går under namnet Désirée von Bohlen und Halbach, och kallar sig sällan prinsessa. Hon syns i princip aldrig till och det är nästan svårt att greppa att hennes morbror är kung – eller att hennes kusin är kronprinsessa!

Kunga-släktingen Désirée har tre barn ihop med greven Heinrich Franz Josef Georg, som hon gifte sig med 1990, och gick skilda vägar med 2002. 2004 hittade hon kärleken på nytt och sa "ja" till sin Eckbert von Bohlen und Halbach som hon lever med idag.

Annons
Prinsessan Birgitta, prins Johann Georg von Hohenzollern (Hansi) med barnen Carl Christian, Desirée och Hubertus samt prinsessan Sibylla.
Prinsessan Birgitta, prins Johann Georg von Hohenzollern (Hansi) med barnen Carl Christian, Desirée och Hubertus samt prinsessan Sibylla.Foto: TT
Annons

Här återförenas prinsessan Madeleine med okända kusinen Désirée

Till vardags arbetar Désirée med anhörigorganisationen Desideria Care som hon själv grundat. De arbetar mot demens, och i samma spår är hon familjeterapirådgivare, och är instruktör för Silviahemmet, en utbildning hon delvis gjorde här i Sverige.

Vår drottning Silvia som själv brinner för frågor som rör demens, har varit ett stort stöd till Désirée och hennes väg in i det hela.

Desiree von Bohlen und Halbach
Desiree von Bohlen und Halbach 2023.IMAGO/Christoph Hardt

Hemma i Sverige varken ser eller hör vi av Désirée särskilt ofta. Men faktum var att hon återförenades med hela kungafamiljen, för bara någon vecka sedan! När drottning Silvia hade sin stora 80-års fest i Stockholm flög släktingar in från hela Europa, inklusive prinsessan Birgitta raka vägen från Mallorca.

Annons

Då fångades också Désirée på bild av Svensk Dams fotografer, påväg in till festen. Där inne återförenades hon med alla sina kusiner – vilken lycka!

Desiree von Bohlen und Halbach
Titta! Désirée i orange tröja.Foto: Ola Axman

Foto: TT

Annons