Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets tystnad kring Sofias tillhåll – nu avslöjas hon av bilden

22 nov, 2023, 11:00 
Prinsessan Sofia
På hovets hemsida ekar Sofias kalender relativt tom, men hon är inte hemma på Villa Solbacken. Nu avslöjas hon av bilden.
Annons
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

I samma sekund som Sofia Hellqvist sa "ja" till Carl Philip ändrades hennes liv för alltid. Hon blev prinsessa, med allt vad det innebär.

Ja, från och med den dagen gick hon med på att jobba outtröttligt i kungens tjänst, och det har hon gjort.

Samtidigt har prinsparet tre barn under 8 år som de måste balansera med de officiella plikterna. En ekvation som förstås inte alltid är lätt.

Så att den kungliga kalendern ibland ekar tom för Sofia är inte konstigt. Hovet har bekräftat att det delvis beror på småbarnslivet.

Men i går, tisdag, hade ändå prinsessan ett uppdrag listat. Men på bild dyker hon upp i ett helt annat sammanhang...

Prinsessan Sofia dyker upp oannonserat

Vid första anblick kan det verka konstigt:

Annons

Sofia och Carl Philip uppges ha ett styrelsemöte med prinsparets stiftelse på slottet, men på bild fångas de i en annan kontext.

Det är faktiskt prinsparet själva som visar upp ett helt annat uppdrag på sin Instagram, som aldrig stått listad i den kungliga kalendern:

"Idag var @prinsparetsstiftelse tillsammans med Salveson Mindroom Center värd för en rundabordsdiskussion om ämnet 'Neurodiversity at work - from why to how'", går att läsa i inlägget.

Följt av:

"Runt bordet fanns representanter från den privata sektorn, den svenska och skotska regeringen samt forskare. Syftet är att dela erfarenheter och hitta konkreta vägar framåt i hur vi kan skapa mer inkluderande arbetsplatser och i slutändan inkluderande samhällen - där ingen lämnas utanför".

Alltså, långt ifrån ett styrelsemöte på slottet! Men det finns faktiskt en logisk förklaring.

Hovets förklaring kring prinsessan Sofias tillhåll

Hovet har varit tydliga med att de inte publicerar alla officiella uppdrag i den kungliga kalendern. Som informationschef Margareta Thorgren tidigare förklarat det för Svensk Dam:

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn. Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Så tisdagens rundabordssamtal var helt enkelt ett sådant uppdrag som inte skrevs in i kalendern, men minst lika viktigt för prinsparet.

Det handlar ju om deras hjärtefråga som prinsparets stiftelse jobbar så hårt med – att öka respekten och förståelsen för personer med neurodiversitet, som dyslexi.

Foto: TT

Annons