Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias beslut väcker stor uppståndelse – orden om prinsessan i utländsk press: "Kom som en överraskning"

18 nov, 2023, 18:03 

Bilderna på prinsessan Sofia har väckt uppmärksamhet i internationell media.

Annons
WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrockBrand logo
WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrock

Prinsessan Sofia har alltid varit en riktig modeprinsessa.

Genom åren har vi sett henne experimentera med olika stilar, hårfrisyrer och klädmärken – och nu tycks hon verkligen ha hittat rätt!

Sofia hyllas ofta för sina kreativa och tjusiga klädval i både svensk och utländsk media. Nu skapar prinsessan ännu en gång rubriker utomlands!

Prinsessan Sofia och prins Gabriel vid firandet när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Prinsessan Sofia är en riktig modeikon!

Prinsessan Sofias beslut väcker stor uppståndelse – orden om prinsessan i utländsk press

Det är den brittiska sajten Royal Central som i veckan publicerat en artikel om prinsessans berömda bröllopsdiadem, som var en gåva från kungaparet.

Annons
Prinspar bröllopet. Kungligt bröllop mellan Prins Carl Philip och prinsessan Sofia Hellqvist. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia möter folkets jubel på Logården vid Stockholm Slott efter vigsel i Slottskyrkan 13 juni 2015.
Prinsessan Sofia bar sin egna tiara för första gången på bröllopet med prins Carl Philip.

"Prinsessan Sofia av Sveriges bröllopstiara är ganska mångsidig", skriver man och fortsätter:

"Diamanttopparna på palmette-tiaran är utbytbara, från diamanter, pärlor, smaragder, blå ädelstenar och turkoser. Prinsessan debuterade nyligen med ett nytt set för tiaran vid det perfekta tillfället."

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Sofia strålade som aldrig förr vid kungens jubileumsmiddag i september.

Det var under kungens jubileumsfirande som Sofia dök upp på galamiddagen med sitt diadem – denna gång med guldiga topaser.

Annons

"Födelsestenen för november passade perfekt in på jubileumstemat för att fira kung Carl Gustafs 50 år på den svenska tronen. Valet kom som en överraskning, eftersom ingen tiara i den svenska kungliga samlingen är gjord av topaser; Prinsessan Sofia valde dock att debutera den nya versionen vid den perfekta tillställningen", skriver Royal Central.

Prinsessan Sofia hade guldiga topaser på tiaran vid jubileumsmiddagen.
Annons