Hovfolket köar för att vittna mot Meghan – efter anklagelsen om mobbning

Meghan Markle Drottning Elizabeth

Det hunsade hovfolket har fått nog – och nu slår de tillbaka: Tio personer köar för att vittna i mobbnings-utredningen kring Meghan.
Slå på ljud

Hertiginnan Meghan och det brittiska hovet – vilken kunglig kulturkrock! En stjärnsmäll som har fått hela Kensington Palace att skaka.

Det var ju två väldigt olika världar som möttes: Nygifta Meghan kom med sina erfarenheter – och sin livsstil – direkt från Hollywood och den amerikanska tv-branschen. Och det brittiska kungahuset mötte henne med sin stiffa upper lip och sina mycket speciella krav: Att arbeta för Hennes Majestät Drottningen är minsann inte vilket jobb som helst.

LÄS MER: 29 detaljer om Meghan – från riktiga namnet till svenska exet

Brittiska kungafamiljen

Brittiska kungafamiljen, i drottningens diskreta tjänst.

Så det slog gnistor – och ett officiellt klagomål mot Meghan kom in till hovets HR-avdelning redan i oktober 2018: Meghan anklagades för att ha mobbat två av sina personliga assistenter, som drivits till att sluta. Samtidigt som hon uppges ha ”underminerat förtroendet” för en tredje person i det kungliga hushållet.

Konflikten mellan Meghan och hovet: ”Ett skräckvälde”

När Meghan och Harry sedan satte punkt för sina kungliga uppdrag ett halvår senare lämnade de ett gäng arga och stukade hovfunktionärer bakom sig. Och det är de som nu köar för att få ge sin bild av ”Meghans skräckvälde”.

LÄS MER: Sensationell attack mot Meghan – inifrån hovet: ”Hon är en mobbare!”

Meghan ska å andra sidan ha ansett att personalen i fråga inte höll måttet, och att de inte förstod hur hon ville att saker och ting skulle fungera. Och när anklagelserna om mobbning sedan läckte ut i The Times i våras sa hennes officiella talesperson att detta enbart var gjort för att smutskasta Meghan och prins Harry inför Oprah Winfrey-intervjun.

Meghan Markle Prins Harry Bröllopet 2018

Minns ni? Det började så bra – och slutade så illa.

Det brittiska hovet har hur som helst kommunicerat att de tar mycket allvarligt på saken och att man har nolltolerans vad gäller mobbning. En utredning är tillsatt, på uppdrag av drottningens HR-avdelning och ledd av en oberoende advokatbyrå.

Ett ytterst delikat uppdrag, eftersom det är tronarvingen prins Harrys hustru som står i fokus. Enligt Daily Mirror förbereder sig Meghan nu för att punkt för punkt bemöta vittnesmålen.

Resultatet av utredningen väntas dock dröja, kanske ända in på nästa år.

Prins Harry Meghan Markle lämnar slottsbalkongen på Buckingham Palace

Ett tufft avslut för Meghan och prins Harry.

LÄS MER: Så bor Meghan och prins Harry – se bilderna inifrån lyxvillan!

LÄS MER: Se bilderna på Meghans och Harrys son Archie – så ser han ut i dag

LÄS MER: Prins Harry om jobbiga mötet med drottningen: ”Jag var rädd för att åka hem”

Foto: TT.