Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry om jobbiga mötet med drottningen: ”Jag var rädd för att åka hem”

21 maj, 2021, 16:30 
Prins Harry Drottning Elizabeth

Dags för en ny vända i den kungliga boxningsringen: Prins Harry talar ut om kungafamiljen i Oprah Winfreys nya dokumentär.

Annons
3 snackisar efter prins Philips begravningBrand logo
3 snackisar efter prins Philips begravning

Det har varit en dramatisk och omskakande vår för den brittiska kungafamiljen, med prins Philips sjukdom och död och med prins Harrys och Meghan Markles tunga attack i Oprah Winfrey-intervjun.

Särskilt anklagelsen om att kungafamiljen var rasistisk blev mycket svår att smälta. De redan frostiga familjerelationerna frös till is.

Prins Harry Meghan Markle Oprah Winfrey
Harry och Meghan hos Oprah.

Och nu är det dags för nästa runda i den kungliga boxningsringen. Prins Harry har medverkat i Oprah Winfreys nya serie om psykisk ohälsa, kallad The Me You Can't See (ungefär Den del av mig som du inte kan se).

Annons

Den sändes i tv i går – och i programmet är prins Harry mycket ärlig om hur det var att tvingas stå öga mot öga med familjen i samband med prins Philips begravning: ”Jag var orolig för att åka hem. Jag var rädd” säger han bland annat.

Prins Harry om sin terapi

Drottning Elizabeth Prins Harry
Drottning Elizabeth och hennes plågade sonson prins Harry.

Men prins Harry berättar också att han nu har gått i terapi i flera år och att han använde sig av de verktyg som han fått under timmarna hos terapeuten.

– Jag började i terapi för fyra år sedan, för att läka efter allt jag varit med om, och jag kunde luta mig mot det jag lärt mig.

Annons

– Det gjorde definitivt allt mycket lättare. Men jag fick ändå hjärtklappning.

Prins Harry var bara elva år när hans mamma prinsessan Diana dog och i dokumentären beskriver han hur han aldrig fick tid eller utrymme att riktigt sörja hennes död. Han säger också att han började dricka och ta droger för att döva smärtan.

Prins Harry och prins William vid prinsessan Dianas begravning 1997
Prins Harry, elva år, tvingades gå med i processionen bakom sin mammas kista. Till vänster prinsessan Dianas bror och prins William, till höger prins Charles.

Men hur gick det då vid familjeträffen under prins Philips begravning? Det sanningens ögonblick när prins Harry inte längre kunde undgå dem som hans anklagelser i Oprah-dokumentären drabbat: Pappa Charles, brorsan William – och farmor drottningen.

Annons

Ja, trots allt hyfsat. Framför allt tack vare fredsmäklerskan Kate som till slut fick prins Harry och prins William att i alla fall byta några ord.

Prins Harry, prins William och Kate tillsammans efter prins Philips begravning
Harry och William efter prins Philips begravning. Längst till vänster skymtar Kate.

Foto: TT.

Annons