Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trots familjekonflikten: Beslutet inför Meghans förlossning

21 apr, 2021, 16:01 
Meghan Markle Prins Harry Drottning Elizabeth

En oväntad vändning. Meghan Markles och prins Harrys beslut inför förlossningen kan få konsekvenser för det kungliga familjedramat.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan DianaBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Diana

I sommar händer det: Meghan Markle och prins Harry blir tvåbarnsföräldrar och att det blir en flicka vet vi redan. Det var ju ett av avslöjandena som paret gjorde under den explosiva tv-intervjun med Oprah Winfrey. Ni vet den som fick relationen med brittiska kungafamiljen att frysa till is.

Nu, efter prins Philips begravning i helgen och efter prins Harrys fredssamtal med William och Charles, ser den ut att ha hämtat sig något, men ryktet om att Meghan och Harry kan komma att hylla drottning Elizabeth i samband med födseln har ändå väckt rejäl uppmärksamhet.

Meghan Markle Prins Harry Väntar andra barnet i sommar en dotter
Gravida Meghan och prins Harry fotograferade i februari i år.

Det handlar om barnets namn. Rykten gör gällande att Meghan och Harry kan komma att välja förnamnet Lily, som en hyllning till drottning Elizabeth. Lilibet var också det smeknamn som prins Philip i alla år använde på sin hustru – och de brittiska vadslagningsfirmorna har nu sänkt oddsen på Lily rejält.

Annons

Annars anses Diana vara så gott som givet, kanske till och med som förstanamn. Kate och Williams dotter prinsessan Charlotte heter till exempel Charlotte Elizabeth Diana, men kallas Charlotte. Så både Diana och Elizabeth är lediga som tilltalsnamn.

Grace ligger också bra till i bettingen – men det namnet knep ju Kates syster Pippa Middleton till sin nyfödda dotter, född tidigare i vår.

Meghans och prins Harrys dotter: Därför blir hon inte prinsessa

Meghan Markle gravid med sonen Archie 2019
Meghan väntar en dotter i sommar. Här på en bild tagen när hon var höggravid med sonen Archie.

Meghans och Harrys andra barn kommer inte att bli prinsessa vid födseln, på grund av en mycket gammal kunglig arvsregel som inte har något med Megxit att göra. De har däremot rätt att ge henne titeln Lady. Till detta väntas de dock tacka nej, på samma sätt som de gjorde med Archie, snart två, och därmed blir babyn en vanlig Miss Mountbatten-Windsor.

Hon kommer dock att få dubbla medborgarskap, brittiskt och amerikanskt, om hon föds på amerikansk jord.

– Att ha en pojke och en flicka, jag menar vad mer kan man önska sig? Nu har vi vår familj, vi fyra och våra två hundar, sa prins Harry i intervjun med Oprah Winfrey.

Meghan Markle Sonen Archie
Meghan med sonen Archie. I maj fyller han två.

Foto: TT.

Annons