I samma båt! Det har Sofia och Chris gemensamt

Prinsessan Sofia och Chris O’Neill.

Sofia från Älvdalen och Chris från stora världen. Två rätt olika personer som tagit steget in i kungafamiljen. Men det finns en sak som förenar dem!

Kungens svärson. Och kungens svärdotter.

Men vad har Chris O’Neill, 45, och prinsessan Sofia, snart 35, egentligen gemensamt?

Prinsessan Sofia och Chris O’Neill.

Prins Carl Philips darling Sofia och prinsessan Madeleines man Chris.

Eller – har de så mycket gemensamt?

På ett sätt sitter de ju i samma båt. Som ingifta i kungafamiljen har de båda Sveriges statschef som svärfar, men detta är ändå en roll som de har tacklat på helt olika sätt.

Därför valde Chris bort den kungliga titeln

Chris sa tack, men nej tack till ett liv med kungliga uppdrag. Att offra karriären som affärsman – och sitt medborgarskap – för att representera kungariket Sverige stod inte överst på hans önskelista. Kanske hade han kunnat få en hertigtitel. Men nej, det var inte heller prio i hans liv.

Chris O’Neill vid en middag på Kungliga slottet.

Chris O’Neill, en rutinerad bordsherre.

Medan Sofia Hellqvist (som hon hette då) var mer än redo att axla rollen som prinsessa. Till skillnad från den lite hemlighetsfulla, eller i alla fall ytterst privata, Mr O’Neill så har hon ju inget emot att stå i det kungliga strålkastarljuset. Och hon vet precis hur hon ska agera framför fotografernas kameror, medan Chris nog helst skulle vilja slippa ifrån den delen helt och hållet.

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip möter media efter förlovningen 2014.

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip möter media efter förlovningen 2014.

Men det finns i alla fall en sak som Sofia från Älvdalen och Chris från stora världen delar, och det är kärleken till New York. Den stad där Sofia bodde under några år som 20-åring. Och den stad där Chris träffade prinsessan Madeleine. Och där Chris och Sofias vägar faktiskt korsades – innan deras liv i Sverige kungafamilj började. Läs mer om det här!

Foto: TT.