Ilskan efter Chris ekonomiska beslut – påverkar Madeleine

29 nov, 2022, 12:30 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill fick hård kritik för sitt pengabeslut.

Annons
7 saker du inte visste om Chris O'Neill
7 saker du inte visste om Chris O'Neill

Chris O'Neill gillar att ligga lågt och håller ofta en låg profil. Prinsessan Madeleines make är helt enkelt ingen man som gillar att visa upp vare sig familjeliv eller sin rikedom.

Däremot vet vi att han är en generös person som ofta förser sin hustru med lyxiga gåvor. Faktum är att han strax efter att de träffats donerade 700 000 kronor till hennes hjärtprojekt World Childhood Foundation.

”Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet”, skrev Aftonbladet 2012.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine 2013.

Kritiken mot Chris O'Neill: ”Dubbelmoral”

Vid tillfället arbetade Chris O'Neill som analyschef och var delägare i hedgefonden Noster Capital. Hans jobb låg i att samla in information och analysera företag, branscher och vad som hände i världsekonomin.

Annons

Efter donationen möttes han av hård kritik från journalisten och PR-experten Paul Ronge, som tyckte att det var hyckleri att jobba med hedgefonder och samtidigt skänka pengar till välgörenhet.

– Väldigt ofta när man har gjort riktigt häftiga affärer använder man det moderna avlatsbrevet, att ge pengar till välgörenhet. Då får man gott samvete. Det är en dubbelmoral, sa Paul Ronge.

Chris O´Neill om sitt företag

Idag har Chris O'Neill lämnat Noster Capital och arbetar sedan 2013 med sitt företag Wilton Payments Limited. Han har själv beskrivit det som att han sysslar med betalningslösningar för stora internationella företag.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, har han sagt till Expressen.

– Framför allt om du arbetar med stora företag. Det är lite som en oljetanker. Men när du väl har styrt om den och har rak kurs och gör ett bra jobb blir det företaget dig lojal. Det gäller att hela tiden vara närvarande och det kräver mycket av mig.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Foto: TT

Annons