Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked: Madeleine kan stoppas från julfirandet i Sverige

16 nov, 2022, 05:00 
Prinsessan Madeleine

Det är oklart om prinsessan Madeleine och familjen kommer till Sverige i jul.

Annons
Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamnBrand logo
Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamn

Svensk Damtidning kunde förra veckan avslöja att prinsessan Madeleine och Chris O´Neill inte kommer närvara på årets Nobelfest. De kommer heller inte närvara på den kungliga middagen dagen efter, 11 december.

Senast paret var på Nobelfesten var 2019. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren beror det på det 800 mil långa avståndet mellan Florida och Stockholm.

– Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, sa Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2019.

Återvände till Sverige för att fira Victoria

Senast Madeleine och familjen skymtades i Sverige var i somras. Prins Nicolas gjorde då kunglig debut när han besökte sitt hertigdöme Ångermanland för att inviga Upptäckarparken i Höga Kusten.

Familjen tog sig sedan till Öland och sitt älskade Solliden för att närvara på kronprinsessan Victorias 45-årsfirande, där hon firades stort av alla utom Chris O´Neill som rest tillbaka till USA för jobb.

Chris O´Neill, prins Nicolas och prinsessan Madeleine
Chris O´Neills, prins Nicolas och prinsessan Madeleines sommar i Sverige.
Annons

Hovet om Madeleines julfirande i Sverige

Det var Madeleines första besök på svensk mark på flera månader. Trots att besöken inte sker med jämna mellanrum, finns det två händelser som gör att familjen gärna tar sig till Sverige.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, säger Margareta Thorgren.

Om Florida-familjen kommer hem till jul igen återstår att se. Margareta Thorgren säger att det finns planer på det, men att det just nu inte är något som är spikat och klart.

– Barnen är så pass stora nu och precis som för alla skolbarn har de skola i december och mitten av december. Så om de åker är det i anslutning till julhelgen.

Chris O`Neill och prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas
Chris O`Neill och prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

Foto: TT

Annons