Ilskan efter nya bilderna på drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth dök upp på nya bilder. Men någonting var fel. Riktigt fel.

Drottning Elizabeth och hennes jultal är en av högtidens absoluta måsten i Storbritannien. Varje år slår folket på tv-apparaterna och hör monarken sammanfatta årets fröjder och plågor. I år var det kanske extra viktigt, med tanke på vilken pärs 2020 inneburit.

Och coronapandemin hamnade föga förvånande i fokus i Elizabeths tal.

Drottning Elizabeth höll jultal 2020

– Även under de mörkaste nätter finns hopp i den nya gryningen, sa drottningen.

– Otroligt nog har det här året, som tvingat oss isär, också fört oss närmare varandra. Jag och min familj har blivit inspirerad av berättelser från hela samväldet om människor som frivilligt hjälper andra i nöd. I Storbritannien och i hela världen har människor på ett fantastiskt sätt tagit sig an utmaningarna som året bjudit på och jag är så stolt och rörd av den här lågmälda, okuvliga andan.

Men i en annan kanal, Channel 4, sändes en alternativ version av jultalet. Det rörde sig om en så kallad "deep fake", där en datormanipulerad Elizabeth visades upp för tittarna. Hennes röst var också utbytt, till skådespelaren Debra Stephensons.

Den fejkade versionen av Elizabeth delade till exempel ut en känga mot prins Harry och hans hustru Meghan Markle.

– Det finns inte mycket som gör mig mer sårad än att få höra att de föredrar att umgås med kanadensare. Men jag har i alla fall min älskade Andrew nära till hands. Det känns osannolikt att han kommer att resa till Nordamerika den närmsta tiden, säger drottningen i det fejkade talet.

Ilskna reaktioner

Drottning Elizabeth.

Den fejkade drottning Elizabeth gjorde många arga.

Tilltaget var tänkt som humor – men många har istället reagerat med indignation. Enligt The Sun fylldes de sociala medierna till brädden med ilsken respons från tittarna.

"Vidrigt. Drottningen har hållit fast vid sin plikt och kör fortfarande på", skriver en användare.

"Jag är så irriterad på Channel 4:s illasinnade attack på drottningens jultal att jag tänker titta på hennes riktiga, vilket jag inte brukar göra. Vi har alla haft ett skitår, Channel 4, det här behövde vi inte", skriver en annan.

Ingrid Seward, chefredaktör på kungliga magasinet Majesty Magazine, var inte heller imponerad.

– Det var riktigt smaklöst och inte alls roligt. Det finns många människor du kan förlöjliga, men inte drottningen, säger hon.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset