Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingen från svenska kungafamiljen till prins Joachims 50-årsmiddag

07 jun, 2019, 13:00 
Kunglig fest i Köpenhamn, det gillar vi eller hur! Det enda tråkiga är att vi inte får se några svenska kungliga gäster på prins Joachims stora 50-årsmiddag ikväll.
Annons

Klockan 20.00 i kväll drar den i gång – den kungliga festmiddagen i Köpenhamn. Det är prins Joachim som fyller 50 år och han kommer att firas med sedvanlig pompa och ståt, att ordna födelsedagar är ju danska kungafamiljens allra bästa gren.

Kronprins Frederiks 50-årsfest 2018. Då fanns kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel bland gästerna.
Så här såg det ut när kronprins Frederik fyllde 50 förra året. Den gången fanns kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel bland gästerna.

Dukat i slottets paradrum

Platsen för firandet är Riddersalen i Christian VII’s Palæ på Amalienborgs slott, det paradrum där danska kungafamiljen har sina allra mest högtidliga dinéer. Och det är självklart drottning Margrethe som är kvällens värdinna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Den magnifika värdinnan drottning Margrethe.
Värdinnan i egen hög person. Margrethe är mycket engagerad i dukningen och tar alltid en inspektionsrunda när hovfolket dukat klart.
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik vid en galamiddag på Amalienborgs slott.
Alla de stiligaste dinéerna på Amalienborg hålls i Riddersalen och de börjar alltid klockan 20.00. Utöver familjen så är även prins Joachims och prinsessan Maries vänner bjudna.

Annons

”Prins Joachims 50-årsmiddag blir historisk”

Kronprinsessan Mary, kronprins Frederik, prinsessan Josephine och prins Vincent.
Yngst på festen: prinsessan Josephine, 8, och prins Vincent, 8.

Runt bordet kommer drottningen att ha hela sin stora familj och för första gången deltar också alla hennes åtta barnbarn. Festpremiär alltså för de danska småtvillingarna Josephine och Vincent, 8. ”En historisk middag på Amalienborg!” skriver vår danska systertidning Billed-Bladet.

Svenska kungafamiljen kommer inte

Prins Joachim och prinsessan Marie.
Prins Joachim får fira utan sina svenska sysslingar.

Däremot kan vi inte hoppas på några svenska kungliga gäster – det är ingen från svenska kungafamiljen som närvarar hälsar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons
Victoria under landskapsvandringen i Ångermanland.
Snart är hon i mål. Och så här såg kronprinsessan Victoria ut när hon vandrade i Ångermanland förra året.

Så när det danska hovfolket lägger sista handen vid festbordet sent i eftermiddag, iklädda sina röda rockar, så kommer kronprinsessan Victoria att befinna sig någonstans längs kustleden på Norrlandet i Gästrikland, där hon avverkar sin näst sista landskapsvandring.

Foto: TT, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna.

Annons