Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra kritiseras – för det udda beteendet på festen

30 jun, 2022, 06:55 
Ingrid Alexandra
Den norska prinsessan får kritik i media.
Annons
Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!Brand logo
Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

Den norska prinsessan Ingrid Alexandra, tillika landets framtida drottning, har haft två stora dagar bakom sig. Tidigare i år, den 21:a januari fyllde hon 18 år, och hennes traditionsenliga firande av myndighetsdagen blev uppskjutet på grund av pandemin.

Det firades med galamiddag på slottet, som blev oerhört lyckad. Till och med vår prins Oscar gjorde sin gala-debut kvällen till ära! Dagen dessförinnan hade hon ytterligare ett firande, som en present från regeringen. Men nu uppmärksammas en händelse från dagen, och det är just huvudpersonen kritiseras.

Svindlande summan

Man kan lugnt säga att det slogs på den stora trumman när det var dags att fira Ingrid Alexandra. Den norska tidningen VG valde att ta reda på exakt hur mycket pengar som den norska regeringen lagt på firandet, och summan är hisnande.

– Sommaren 2021 beslutade regeringen att sätta en budget på 3,5 miljoner norska kronor för evenemanget. Sedan dess har en del av förutsättningarna ändrats, berättar Anne Kristin Hjukse, kommunikationschef på statsministerns kansli för tidningen.

Annons

Det var budgeten alltså, men huruvida de hölls sig innanför ramarna, eller om den sprack är oklart. Anne Kristin Hjukse säger att det inte finns några slutgiltiga siffror, men att det beräknas ha landat på runt 3,7 miljoner norska kronor.

Prinsessan Märtha-Louise och schaman Durek Verrett
Prinsessan Märtha-Louise och schaman Durek Verrett var på plats – hans första offentliga debut i kungliga sammanhang! Dessutom var det bara dagar efter deras omtalade förlovning.

Stora missen

På den viktiga dagen var Ingrid Alexandra klädd i en stilren vit klänning från designern Monique Lhuillie och skor från Christian Loubutin, och var strålande vacker! Det kan tyckas vara märkligt att det fanns ett problem med hennes klädsel, men det är just den som norska sajten Se og hör har uppmärksammat.

Norska prinsessan Ingrid Alexandra
Den uppmärksammade utstyrseln.

Den norska modeexperten Ida Elise Eide Einarsdóttir tycker nämligen att det är uppseendeväckande att prinsessan inte valt att klä sig i norsk design.

Annons

– Jag hade hoppats att prinsessan skulle satsa på norsk design, definitivt. Norskt mode har sedan länge satt sin prägel internationellt och det finns flera intressanta varumärken att välja mellan, både nya uppstickare, och mer etablerade varumärken, förklarar Einarsdóttir för sajten.

Einarsdóttir menar att den norska modeveckan stundar, och det hade varit en stark signal av Ingrid Alexandra att bära norskt.

– Men det gjorde hon inte. Istället väljer hon amerikansk lyxdesign. Det är trevligt, men det handlar om signalerna det sänder, avslutar hon.

Foto: TT

Annons