Mette-Marit berörd till tårar efter den tuffa nyheten

29 jun, 2022, 05:00 
Mette-Marit var klart berörd när hon lade blommor till offren för attentatet i Oslo.

En otroligt berörd kronprinsenssan Mette-Marit är i tårar efter den tuffa nyheten natten till lördagen. Såhär hanterade norska kungafamiljen tragedin.

Annons

Gav kondoleanser

Kronprinsessan Mette-Marit och resten av den norska kungafamiljen visade sin beklagan inför den skjutning som ägde rum natten till 25 juni, det här skriver Se og hør.

En man började urskillningslöst skjuta på en bargata i centrala Oslo natten till lördagen. Fler av de som blev träffade av kulorna befann sig på gaybaren London pub. Norge och resten av världen vaknade upp till sorgliga nyheter att två mist livet och flera skadats av dådet.

Recept.se Nyhetsbrev

I samband med den otroligt tragiska händelsen besökte kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och statsminister Jonas Gahr Støre brottsplatsen i centrala Oslo för att visa sitt stöd. Kronprinsparets son Sverre Magnus var också på plats. Det var en sorgsen stämning och kungafamiljen såg mycket berörda ut efter nattens hemska dåd.

Kungafamiljen uttalar sig

–Tankarna går till de som är påverkade och deras anhöriga. Nu ser vi till att ge blommor och ta vara på varandra i dagarna som kommer, säger kronprins Haakon till pressen i samband med den fruktansvärda händelsen.

Annons

Han fortsätter med ord som ingiver hopp:

– Vi vet att det finns många duktiga poliser som jobbar hårt för att det här inte ska ske igen!

Även kung Harald har uttalat sig om dådet och vilka känslor det har gett honom och övriga kungafamiljen.

– Jag och min familj är förfärade över nattens skyttetragedi i Oslo centrum, där två människor miste livet och många blev skadade. Vi känner med alla som är påverkade och berörda och skickar varma tankar till alla som nu är rädda, oroliga och i sorg, uttalar sig kung Harald tidigt på lördagsmorgonen.

Foto: Dagbladet TV/NRK

Annons