Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra lämnar – plötsliga beskedet i Norge

08 jan, 2024, 11:00 

Prinsessan Ingrid Alexandra gör inom kort sin första tjänstgöring.

Annons

I somras meddelade det norska kungahuset att prinsessan Ingrid Alexandra, 19, ska tjänstgöra sin första tjänst i Briade Nord i Indre Troms i tolv månader med start i januari.

Oj! Här krasch-vurpar norska prinsessan i fjällenBrand logo
Oj! Här krasch-vurpar norska prinsessan i fjällen

Det är ingen tvekan om att det kommer bli ett speciellt år för prinsessan som nu äntrat vuxenvärlden. Enligt Försvarsmakten är hon en av 10 000 unga norrmän som årligen kommer in för att göra första tjänstgöring.

Samtidigt finns det en viss oro kring Ingrid Alexandras kommande uppdrag. Se och Hör rapporterar att lägret som hon kommer vistas i drabbats av både utrymmesbrist och problem med näsblod.

Annons
Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra påbörjar snart sin första tjänstgöring.

Oklarheter kring namnet

Ett annat frågetecken är vilket namn som kommer att stå på tronföljarens uniform. I normala fall brukar man ha sitt efternamn på namnskylten, men hur det blir i Ingrid Alexandras fall är oklart.

– Det är rimligt att tro att de gör samma sak som när hennes pappa var i första tjänsten. Bilder från den tiden visar att det står kronprins Haakon på namnskylten, säger Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle.

Precis flyttat ihop med pojkvännen

Oavsett vad blir det ett helt annat liv än det som Ingrid Alexandra är van vid. Tjänstgöringen innebär också att hon kommer behöva vara ifrån sin pojkvän, Magnus Heien Haugstad.

Annons

För bara några veckor sedan avslöjades det dessutom att Magnus flyttat in i Ingrid Alexandras lägenhet i centrala Oslo.

Pappa kronprins Haakon och mamma kronprinsessan Mette-Marit är dock övertygade om att tjänstgöringen kommer göra Ingrid Alexandra gott och att hon kommer växa som människa.

– Jag har själv en försvarsbakgrund och har lärt mig mycket av det och tycker att det har varit en bra erfarenhet att ha med mig. Så jag hoppas att det blir likadant för henne, har Haakon sagt till NRK.

Magnus Heien Haugstad
Magnus Heien Haugstad är prinsessan Ingrid Alexandras pojkvän.

Foto: TT

Annons