Ingrid Alexandras, 19, hemlighet avslöjad av norsk press – försökt dölja det in i det sista

04 maj, 2023, 06:00 
Prinsessan Ingrid Alexandra har hållit på en stor hemlighet. Nu har norsk media avslöjat allt – och hon kan inte längre dölja det.
Annons

Den norska prinsessan Ingrid Alexandra väcker stort intresse, både i hemlandet och här i Sverige. Det är såklart föga förvånande, den unga kungligheten kommer ju en dag bli landets drottning.

Allt hon gör är offentligt – men det finns saker hon försökt hålla utanför rampljuset. Men nu röjs en stor hemlighet om prinsessan.

Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Stora året för prinsessan Ingrid Alexandra

Till skillnad från förut, kan man som kunglig numera leva ett relativt "vanligt" liv som ung. Prinsessan Estelle till exempel, går i vanlig skola och får syssla med fritidsaktiviteter som alla andra 11-åringar.

Prinsessan Estelle av Sverige, Prinsessan Ingrid Alexandra och Prins Charles av Luxemburg. Bakom står prinsessan Catharina-Amalie vänster från Nederländerna och prinsessan Elisabeth
Prinsessan Estelle av Sverige, Prinsessan Ingrid Alexandra och Prins Charles av Luxemburg. Bakom står prinsessan Catharina-Amalie vänster från Nederländerna och prinsessan Elisabeth – alla kommer en dag bli regenter i sitt land.

Det innebär att Ingrid Alexandra precis som alla andra ungdomar nu ska ta studenten! Och den som har koll på grannlandet Norge vet att det är ett riktigt ståhej där borta. De har ett "russe-firande", ett studentfirande med extra allt med flera olika festliga traditioner.

Annons

Det är partybussar och festande på stan långt innan själva student-dagen, och detta snuvas givetvis inte Ingrid Alexandra på, trots hennes särskilda roll.

Men det försökte hållas hemligt...

Hemligheten om Ingrid Alexandra ute

Det är lite krångligt för oss i Sverige att förstå, men i firandet ingår så kallade "russebussar". Det är partybussar som studenterna köper, pimpar och skaffar en egen låt till och målet är givetvis att ha den coolaste bussen av alla. I Norge undrade alla givetvis vilken buss deras framtida drottning skulle husera i – men det var ett stort hemlighetsmakeri.

Men norska Se och Hör lyckades snappa upp alla detaljer som avslöjade vilken buss hon partajar med: Studio 23. Det fanns flera ledtrådar, bland annat att det postades en gruppbild på hela gänget, men bara en tjej satt med ryggen mot med luvtröja på sig.

Nu kommer ett gläjdebesked om prinsessans student: deras buss har vunnit pris, som en av de bästa "russebussarna" i Norge!

Annons

– I år utsåg vi fyra fina vinnare. Att Ingrid Alexandra är medlem i en av vinnarna är såklart väldigt trevligt, och vi gratulerar både henne och de andra vinnarna från djupet av våra hjärtan, säger en av arrangörerna till tävlingen till Se och Hör.

En parkering med russe-bussar i Norge
En parkering med russe-bussar i Norge 2018. Visst är det ett udda koncept för oss här i Sverige!

Foto: TT

Annons