Prinsessan Ingrid Alexandras, 19, oväntade drag med kända artisten – släpper låt

21 apr, 2023, 10:00 

Norges framtida drottning har fattat ett oväntat beslut.

Annons

En dag kommer hon vara Norges drottning – idag är hon en (nästan) helt vanlig student. Det handlar om kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakons dotter Ingrid Alexandra.

Nu avslöjas ett riktigt oväntat projekt för prinsessan, och i fokus står en känd norsk artist. Såhär ligger det till!

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Ingrid Alexandras galna firande – det väntar prinsessan

Det är norska Se och Hör som avslöjar prinsessans samarbete med den norska artisten Tix. Hans namn kanske klingar bekant, det var nämligen Tix som representerade Norge i Eurovision Song Contest 2021.

Recept.se Nyhetsbrev

Men det är inte en framtid på scenen som väntar för Ingrid Alexandra. För att förstå vad som hänt gäller det att få koll på den norska student-traditionen "russ".

Annons

Precis som man under sista året av gymnasiet i Sverige firar den stundande studenten med skivor och fest, finns det en motsvarighet i Norge. Det är däremot betydligt mer påkostat, och bland annat köper eleverna egna festbussar att åka runt i och speciella overaller.

Nu är det Ingrid Alexandras tur, som sistaårselev att vara "russ" och det är här Tix har ett finger med i spelet.

Norska studenter med overaller som firar sin "russ" i Norge
Overallerna är ett måste.
En parkering i Norge med flera målade bussar, så kallade russebussar
Och det är även den ikoniska "russebussen".
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandras samarbete med kontroversiella artisten

Det tillhör nämligen vanligheterna att årskullarna eller klasserna får en egen låt att dunka ut ur högtalarna under det långdragna firandet. Enligt Se och Hör är låtarna en viktig del, och det är ofta tuff konkurrens om vem som slutar upp med den allra bästa dängan. Det är också lönsamt för producenterna – så pass stort är "russefirandet" i grannlandet.

Och bara det bästa är bra nog för en prinsessa. Tidningen avslöjar nämligen att det är Tix som skrivit och sjunger den låt Ingrid Alexandra ska ha på sin buss. Se och Hör hoppas även på att man kanske kan få höra den framtida drottningen sjunga en trudelutt – det återstår att se när den släpps den 1 maj!

Tix är inte helt oproblematisk. Han har under sin karriär släppt låtar med ifrågasatta låttexter och kontroversiella uttalanden, något han nu tagit avstånd från.

Artisten Tix på scen i Eurovision song contest
Ett kungligt samarbete.

Foto: TT

Annons
Annons