Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Ingrid Alexandras oväntade utspel – orden om Estelle

Ingrid Alexandras oväntade utspel – orden om Estelle

Prinsessan Ingrid Alexandra berättar om relationen till prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon står varandra ovanligt nära. De umgås ofta privat och för drygt en månad sedan gjorde de ett gemensamt besök i Kenya.

Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle
0:22

Efter reklamen: Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

(0:22)

Slå på ljud

Under åren har vänskapen växt sig starkare, djupnat och frodats. Ett bevis på den fina relationen är att Haakon även är gudfar till Victorias dotter, prinsessan Estelle.

– Jag ser en väldigt klok person i Haakon. Kronprinsen är mycket omtänksam, sa Victoria till NRK i samband med Haakons 40-årsfirande.

Norska kungafamiljens besök på Gotland

Förra sommaren var den norska kungafamiljen på besök i Sverige. Då passade de på att hinna med en överraskningsvisit till Gotland, där kronprinsessfamiljen väntade.

Det var också tydligt att den stabila relationen gått vidare till nästa generation. På en bild från mötet sågs prinsessan Ingrid Alexandra hålla om prinsessan Estelle på ett beskyddande sätt.

”De skandinaviska tronföljarfamiljerna håller nära kontakt med varandra. Kronprinsessfamiljen uppskattade att få umgås med sina norska vänner och släktingar, samt att få möjlighet att visa dem denna unika del av Sverige”, skrev kungahuset på Instagram.

Prins Oscar, 6 busar på nya bilderna – gulliga detaljen stjäl all fokus!

Ingrid Alexandra om relationen till Estelle

I juni bjöd kung Harald och drottning Sonja in till galamiddag på Det Konglige slott i Oslo. Runt 200 gäster hade samlats för att fira Ingrid Alexandras 18-årsdag.

Bland gästerna fanns självklart kronprinsessfamiljen. Både Estelle och Oscar fick då uppleva sin allra första galafest, efter flera år av pandemi.

Efter kalaset var det en rörd Ingrid Alexandra som uttalade sig om relationen mellan grannländernas kungahus – och mötet med Estelle på Gotland.

– Jag har ju sån tur att jag har många jämnåriga tronarvingar i Europa nu, så jag hoppas att vi kan dra nytt av varandra, sa hon till NRK.

– Vi har ganska mycket kontakt, speciellt med Sverige och Danmark. Vi var och besökte Victoria och Daniel och Estelle och Oscar i somras, det var väldigt trevligt.

Prinsessan Estelle och prins Oscar på prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsfirande

Prinsessan Estelle och prins Oscar på prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsfirande.

Svein Brimi / dana press

Foto: TT/Instagram