Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prins Oscar, 6 busar på nya bilderna – gulliga detaljen stjäl all fokus!

Prins Oscar

Foto: TT

Lillprinsens bus gick inte obemärkt förbi!

Vilken fullspäckad dag kronprinsessfamiljen hade igår! På julaftonsmorgonen begav sig nämligen kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar ut på äventyr innan julfirandet.

Prins Oscar – världens finaste lillebror!
0:45

Efter reklamen: Prins Oscar – världens finaste lillebror!

(0:45)

Slå på ljud

Dagens charmtroll? Miniprinsen Oscar!

Madeleines Sverige-jul – med bästisen ”Lussan”

Prins Oscar och prinsessan Estelles julfirande

Innan det var dags att fira jul med farmor Ewa Westling och farfar Olle Westling hade nämligen Oscar och Estelle en lite extra rolig punkt på agendan. Tillsammans med föräldrarna åkte de ut till Ulvsunda i Stockholm, där SL har sin spårvagnsdepå.

Den fungerar mestadels som en slags underhållningsplats och verkstad för alla spårvagnar som dagligen rullar ute i Stockholmstrafiken.

Men inte kör de sig själva, kollektivtrafiken är ju beroende av alla duktiga medarbetare som dagligen stämplar in för att köra invånarna från punkt A till punkt B – och så även på julafton!

Prins Oscar med en stor röd julklapp i famnen

Jultomten var på plats! Eller ja, prins Oscar.

Jonas Ekströmer/TT

Johan T Lindwall: "Jag och kungen har en sak gemensamt"

Nya bilderna på prins Oscar väcker uppmärksamhet

Det var också syftet med besöket, att uppmärksamma alla de som jobbar i jul- och nyårstider, och önska dom god jul och gott nytt år. Men det blev ju också minst lika kul för Estelle och Oscar att få besöka depån, som för dem att få kungligt besök på julafton! De hade ju dessutom med sig en julklapp.

– Det var lite godsaker. Lite choklad och annat som kan vara trevligt att ha, säger driftschefen Petrus Sarmento till TT.

På bilder från besöket ser vi dem inta förarkupén – och de fick sig en titt på hur det går till bakom kulisserna! Särskilt kul verkar minstingen prins Oscar ha tyckt att det var.

Prins Oscar ler brett med en gul reflexväst i förarkupén på en spårvagn

Se upp! Vi har en ny övningskörare på stan.

Jonas Ekströmer/TT
Kronprinsessfamiljen på besök på Ulvsundadepån

En sak är säker: Oscar var riktigt nöjd med dagen.

Jonas Ekströmer/TT

På bilderna har han ett brett leende, och passade på att posera i mitten – med två stora tummar upp på gruppbilden. I Kungahusets kommentarsfält på Instagram går detta inte obemärkt förbi:

"God Jul 🎄 Det här verkar vara extra roligt för Oscar 😄" Skriver en person.

Och visst ser det ut att stämma! Nu börjar ju Oscar bli lite äldre, och det är tydligt att han stortrivs när han följer med föräldrarna ut på jobbet. Kanske har han ett särskilt intresse för just tåg, som många i hans ålder – vilken grej att då få sig en alldeles privat rundtur!

Foto: TT