Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Johan T Lindwall: "Jag och kungen har en sak gemensamt"

Johan T Lindwall: "Jag och kungen har en sak gemensamt"

"Ni som kan era kungligheter vet vid det här laget att vår statschef Carl XVI Gustaf är en riktig baddare på att lägga in sina egna sillar och krydda sitt brännvin", skriver Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.
Här dyker Chris upp – ensam på Östermalm
0:31

Efter reklamen: Här dyker Chris upp – ensam på Östermalm

(0:31)

Slå på ljud

Ta en titt på bilden här bredvid.

Underbar bild!

Sara Friberg/Kung. Hovstaterna

Så här avslappnad ser vi sällan kungen hemma på Drottningholms slott med barnbarnet Estelle och hustrun Silvia. Det är på många sätt en klassisk bild – en sittande statschef och en framtida drottning – i samma soffa i hemmets privata vrå inför det traditionella julfirandet.

Det är här som Estelle laddar för kommande storhelgen. I år vet jag att kungafamiljen kommer att dela julen mellan två slott – Drottningholms slott och Haga slott. I går, dagen före julafton, samlades alla ute på Lovön för att uppmärksamma drottning Silvia som fyller 79 år.

Julen är en stor högtid för kungafamiljen – precis som för många andra av oss. Jag och kungen har en sak gemensamt och det är att vi båda aldrig skulle frivilligt avstå från julen. För mig är det årets i särklass viktigaste högtid.

Slår precis allt.

Johan T Lindwall: "Försökte göra samma sak"

Jag avstår gärna från att fira nyår, men julafton vill jag ha varje år. Vi är många som redan haft uppe alla dekorationer i veckor och bakat och lagt in för den efterlängtade julen. Vi på Svensk Damtidning har försökt göra samma sak!

Victoria uppmanas söka hjälp – av Silvia och kungen

Viktigast för mig kring julen är så klart att vara med familjen och njuta av alla läckerheter på julbordet.

De egeninlagda sillarna och min hustru Elisabeths hemgjorda Janssons frestelse är mina favoriter. Som smålänning, bördig från Vetlanda, blir det också dopp i grytan på julbordet och egenbakat saftigt vörtbröd.

Ni som kan era kungligheter vet vid det här laget att vår statschef Carl XVI Gustaf är en riktig baddare på att lägga in sina egna sillar och krydda sitt brännvin.

Tydligen har sonen Carl Philip ärvt sin fars talang i köket och står gärna och julbakar hemma på Djurgården. Hoppas nu att ni börjar bli klara med det mesta av förberedelserna inför julen.

Jag är tacksam för att ni dag efter dag, vecka efter vecka, är lojala med Svensk Damtidning. För ert förtroende tackar jag från djupet av mitt hjärta. För er som kanske är ensamma där ute i julhelgen – ta hand om er. Vi tänker på er.

Nu ska jag lämna er med ett enda budskap:

GOD JUL!

Silvia 79 år: Se de magiska bilderna – exklusiva festen på slottet!

Leonores bus på slottet – mitt under Silvias födelsedagsmiddag!