Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ewa Westlings glädje – mysiga julfirandet med Estelle och Oscar

22 dec, 2022, 05:00 
Prinsessan Estelle, prins Oscar och Ewa Westling

Kronprinsessan Victorias beslut räddar julen för Ewa Westling.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Estelle och Oscars stora glädje – så har du aldrig sett dem!Brand logo
Estelle och Oscars stora glädje – så har du aldrig sett dem!

På fredag blir det lill-julafton för prins Oscar och prinsessan Estelle – hemma hos mormor Silvia och morfar kungen i deras 20-rummare på Drottningholm.

– Då börjar julen för mig, säger drottning Silvia.

Kronprinsessfamiljen: Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsessan Estelle
Estelle och Oscar – redo för julen.

Men sedan lämnar prins Oscar och prinsessan Estelle sin kungliga värld –för att i stället ta steget över till familjen Westlings betydligt mer vanliga jul-sfär.

Annons

Det avslöjade drottning Silvia när hon var i Tyskland i helgen, för att vara med och samla in pengar vid välgörenhetsgalan Ein Herz für Kinder i Berlin:

– Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip firar med sina svärföräldrar i år. Vi skulle också vilja ha dem hos oss, men man måste vara rättvis.

Drottning Silvia på Ein Herz für Kinder i Berlin 2022
Drottning Silvia.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel – så firar de julen 2022

Varannan-juls-principen gäller även i kungafamiljen och i år har turen alltså kommit till farmor Ewa, 78, och farfar Olle Westling, 77, som nu kan glädja sig åt att få rå om barnbarnen över jul.

Annons

Deras ”julslott” är den röda 140-kvadrataren på Smältvägen i Ockelbo –som i så fall får halva den svenska kungafamiljen som övernattande gäster.

Prins Daniels barndomshem på Smältvägen i Ockelbo
Sveriges mest kända kedjehus: Här bor Ewa och Olle.

En annan möjlighet är att Ewa och Olle åker de 21 milen till Haga – för att fira med Victoria, Daniel och barnbarnen där. Eller så samlas familjen Westling helt enkelt hemma hos prins Daniels syster Anna och hennes man Mikael i villan i Gävle, tillsammans med Annas barn Vera, 18, och Hedvig, 23.

Det var för övrigt just i Gävle som kronprinsessfamiljen dök upp på annandag jul för tre år sedan. Inte för att äta högtidlig julmiddag – utan för att gå på hockey!

Annons

Hela klanen Westling satt på läktaren när hemmalaget Brynäs mötte Oskarshamn – som vann med 4-3. Och det var ju lite deppigt för den kungliga hejaklacken.

Kronprinsessfamiljen och familjen Westling på ishockey julen 2019
Kunglig ishockey i Gävle, julen 2019.
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle med Olle Westling och Anna Westling Söderström och hennes man Mikael Söderström
Det var bara Ewa Westling och prins Oscar som saknades.
Annons

Man har också kunnat se kronprinsessan Victoria bunkra halstabletter på bensinmacken i Gävle, och ett annat år dök prins Daniel upp på midnattsmässan i Ockelbo dagen före julafton – och höll ett spontant tal.

– Jag har nog aldrig hört så mycket applåder i en kyrka förut, sa en av kyrkobesökarna till Arbetarbladet då.

Foto: Sören Vilks/Kungliga Operan, TT, Bruno Ehrs/Kungliga Hovstaterna.

Annons