Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandras privata avslöjande – förklarar Haakons märkliga beteende

25 dec, 2022, 12:00 
Kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan Ingrid Alexandra

Nu blir allting tydligt – den norska prinsessan Ingrid Alexandra berättar hur det ligger till.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Likt sina svenska motsvarigheter, kronprinsessfamiljen, spenderade Norges kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan Ingrid Alexandra julaftonsmorgonen med att ge tillbaka.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Men under deras besök på norska Rikshospitalet snodde en detalj fokus – och Ingrid Alexandra avslöjade allt.

Mette-Marits starka ord om besöket

Medan Victoria och familjen hemma i Sverige tackade SL:s personal som jobbar under storhelgerna på Ulvsundadepån på julaftonsmorgonen. De överlämnade lite smaskiga julklappar, och fick provköra spårvagnar!

Annons
Kronprinsessfamiljen kör en spårvagn i Ulvsundadepån med en övningskörningsskylt
Fullt fart framåt!

Borta i Oslo gick kronprinsparet i liknande tankar. Haakon, Mette-Marit och Ingrid Alexandra besökte nämligen Rikshospitalet, för att besöka de barn som tyvärr måste spendera julen på sjukhus.

Kungligheterna möttes av vacker julmusik signerad Norska Flickkörens aspirantkör och fick en rundtur på sjukhusets barnavdelningar av klinikchefen Ellen Ruud och specialrådgivaren Morten Syvertsen.

– Det blir en lite annorlunda jul här på sjukhuset. Vi fick komma runt och inte minst få tacka personalen för det viktiga arbete de gör, inte bara på julafton, utan även under resten av året, sa kronprinsessan Mette-Marit efter besöket skriver det norska hovet på sin Instagram.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon välkomnas till Rikshospitalet
Innan det var dags för julfirande passade kronprinsparet på att ge tillbaka.

Kronprins Haakons beteende förvånade alla

Under besöket så stod också kronprins Haakon för en kunglig chock. Han anlände stilren och elegant som vanlig i lång marinblå rock och halsduk, men han hade minst sagt ett esse i rockärmen.

Dagen till ära hade han nämligen på sig en klassisk lite tokig jultröja! Det lyste säkerligen upp mångas dag på sjukhuset.

Kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Ingrid Alexandra och kronprins Haakon.
Haakon chockade alla – och satte ett leende på allas läppar!

Det är ju inte alls ofta vi får se kungligheter ta ut svängarna sådär, utan allt som oftast är det finklätt och diskret som gäller. Detta hyllades också på Instagram:

"Det gör mig glad att se att vår blivande kung också bär dammiga jultröjor. God Jul!" Skriver en följare som får medhåll av flera gillamarkeringar, och flera skriver samma sak i kommentarsfältet.

Så, vad är egentligen historian bakom tröjan? För norska Se och Hörs reporter avslöjade dottern Ingrid Alexandra sanningen – det var en julklapp från henne och prins Sverre Magnus!

– Är den inte fin? frågade Ingrid Alexandra.

Foto: TT

Annons