Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Iskylan mellan Harry och William – det vägrar de göra på kröningen

17 apr, 2023, 16:00 
AvFelicia Plåt
William och Harry
Kronprins William och prins Harry kommer träffas för första gången efter att Harry släppte boken "Spare". FOTO: TT.

Prins Harry och kronprins Williams kyliga relation sätts på prov under Charles kröning.

Annons

Den 6 maj kommer den stora kröningen av kung Charles och drottning Camilla att äga rum. Vi vet att flera kungligheter och kända ansikten kommer att vara på plats. Nu avslöjades även att bland annat artisterna Katy Perry och Lionel Richie kommer att stå för underhållningen.

5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Bröderna möts efter skandal-boken

Flera i den brittiska kungafamiljen kommer att synas i Westminster Abbey under kröningsdagen. Kronprins William och kronprinsessan Kate har tackat ja till inbjudan för att visa stöd för sin far och svärfar. Däremot har det varit lite oklarheter kring om Charles andra son, prins Harry och hertiginnan Meghan kommer att närvara.

Spare
I Harrys självbiografi öppnar han upp sig om brödernas kyliga relation.

Men under förra veckan kom beskedet att prins Harry åker till London för kröningen. Däremot stannar Meghan kvar i USA med deras barn för att fira sonen Archies fyra års dag. Detta blir första gången Harry och William träffas efter att Harry släppte sin självbiografi "Spare", där han delar med sig av spänningen mellan bröderna.

Annons

"Inga planer" på att prata

Enligt kungliga experter så ska Charles och Harry ha haft ett hjärtligt samtal inför besöket. Men något samtal mellan bröderna har inte tagit plats och experterna tror inte heller att det kommer att ske.

Under den stora dagen kommer tidsschemat att vara tajt så det finns inte mycket tid för kallprat. Och enligt Ingrid Seward, redaktör för Majesty Magazine, har Harry "inga planer" på att träffa William ensam.

– Charles kommer att välkomna sin son. Jag tror att hans relation med William kommer få vänta till en annan gång.

Relationen har nått botten

Enligt en källa till TV kanalen GB News så sägs William inte vara särskilt glad på sin bror. Och den redan ansträngds relationen ska har åkt i botten.

– Den har aldrig varit så här dålig, säger källan om brödernas relation.

Men kung Charles verkar bara vilja upprätthålla relationen med båda sina söner. Och den kungliga experten Robert Jobson säger till Daily Mail att kungen enbart har "trofast kärlek" till sin son.

Annons