Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jesper Parneviks möte med prins Daniel – väljer att säga som det är: "Måste nog..."

08 aug, 2023, 04:00 
Felicia Plåt
Jesper och Daniel
Prinsen fick en golfrunda med golfproffset. Foto: TT

Jesper Parnevik hyllar prins Daniel för hans golf-kunskaper.

Annons

Under 2015 sändes det första avsnittet av realityserien "Parneviks". Där kunde vi följa den stora, härliga och lite galna familjen Parnevik när de bjöd in olika kändisar till deras hus i Florida.

Prins Daniel om semestern med Victoria och barnenBrand logo
Prins Daniel om semestern med Victoria och barnen

Familjen Parnevik

Det var Mia och Jesper Parnevik som tillsammans med sina barn bjöd på sig själva och visade hur öppna man kan vara med varandra. Förutom att vara vara pappa till sina fyra barn är Jesper Parnevik en av Sveriges största golftalanger. Vilket är en av anledningarna till att de bodde i Florida.

Men bara för att familjen har blivit några av Sveriges mest folkkära TV-profiler betyder det inte att Jesper har slutat med golfen.

Idag är han även morfar till sin dotter Penny Parneviks barn och han har tidigare uttryckt att han älskar morfar-rollen. Nu väntar även Penny på sitt tredje barn, och hela familjen ser fram emot det nya tillskottet.

Annons

Jespers ord om prins Daniel

Men när Jesper har tid tackar han inte nej till en golfrunda, speciellt inte när det är med en kunglighet. Dagen innan kronprinsessan Victorias födelsedag spelas alltid den årliga Victoriagolfen. Prins Daniel brukar alltid vara med och spela då han är en riktig golffantast. I år var han nog lite extra nervös då han gick rundan med ingen mindre är Jesper.

– Hoppas man spelar lite bra golf, det vet man ju aldrig. Det finns åtta till tio kameror här som kan sätta press på mig. Ni får stötta mig, sa prinsen skämtsamt till Expressen inför golfrundan.

Jesper och Daniel
Det verkar som att prinsen fick lite tips av Jesper.

Men han behövde inte vara särkilt nervös utan Jesper hyllade prinsen för hans fina utslag.

– Vi hade väldigt roligt och prinsen spelade väldigt bra. Sverige ska vara stolta över hans golf, sa Jesper till Expressen.

Jespers pik till Erik Karlsson

Under dagen hann Jesper även utmana Victoriapris-vinnaren Erik Karlsson på golfbanan. Erik som är ishockeyproffs fick visa upp svingen för Jesper, men han var inte lika imponerad som med prins Daniel.

– Erik är bra, eller bra ska jag inte säga… han försöker. Jag måste nog säga att prins Daniel är bättre. Men Erik är väldigt inbiten på golf, så om ett par år kommer han vara där uppe, säger Jesper till Expressen.

Annons