Joachim som nyhetsuppläsare & 4 andra kungligheter som setts i TV

prins Joachim

Många kungligheter, från drottning Silvia till drottning Elizabeth, har synts i tv-rutan under diverse program. Vi listar våra favoriter här!

Det var nog många som blev lite förvånade när en känd röst dök upp i etern häromveckan under nyheterna i danska radion, DR. Närmare bestämt i den lokala kanalen P4 Sjælland.

Det var nämligen den danske prinsen Joachim som plötsligt läste upp de regionala nyheterna under torsdagseftermiddagen. Det var först efter nyhetssändningen klockan 15.30 som det avslöjades vem den hemliga nyhetsuppläsaren var, samtalet mellan radiostationens journalist och prinsen.

Joachim hördes i etern

Anledningen till prins Joachims hemliga radiouppdrag är en del av hans stor tv-serie för DRK om Danmark som vi tidigare berättat om.

– Det var superspännande, lite skillnad mot att hålla ett tal. När man står med en mikrofon framför näsan, då ska man förmedla nyheter, det är äkthet, det är ärlighet. Då får man inte göra fel, sa prinsen i intervjun med radiokanalen.

Prins Joachim har också varit med i en dokumentär om sitt liv som heter Jag är inte som ni tror som sänts i dansk tv. Ni kan se ett klipp här ovan.

Men det är inte bara Joachim som setts i tv och radio. Vi minns när prins Charles dök upp som väderpresentatör i tv under ett besök på BBC i Glasgow. Prinsen av Wales har också medverkat i tv-serien Masterchef Australia, där han spelade sig själv under ett besök Down Under och fick mat speciellt lagat till sig av deltagarna i världens största mattävling.

prins Charles

Drottning Elizabeth har dessutom spelat sig själv i en rolig scen tillsammans med Daniel Craig som spelade sin paradroll James Bond. Anledningen till den korta, men mycket roliga filmen, var en presentation för invigningen för sommar-OS i London 2012.

drottning Elizabeth Daniel Craig

Drottningen spelar med i filmen hemma på Buckingham Palace, till och med hunden fick vara med.

Eller ni minns väl när kronprinsessan Victoria och prins Daniel var med i studion till barnprogrammet Bolibompa, där de fick träffa Draken. Hur härligt som helst!

kronprinsessan Victoria och prins Daniel på SVT

Kronprinsessan har också varit på besök under inspelningen av den amerikanska serien Lazy Town. Under ett besök på Island fick Victoria besöka studion till det mycket populära barnprogrammet. När hon vandrande runt på inspelningsplatsen, bland alla dockor och tv-stjärnor blev hon alldeles till sig. Kronprinsessan fick testa på att stå framför kameran och gänget bakom Lady Town sa att de gärna skulle se henne gästspela i serien.

Här ovan ser vi drottning Silvia i tv-programmet Skurt. Det blev hela 12 program med drottning Silvia. En gång fick barnens favorit följa med henne till Paris i Frankrike och fick han en kväll fick vara med i slottet Versailles för att träffa både presidentfruar och andra berömdheter.

Prins Carl Philip var också med hos David Hellenius i hans Hellenius hörna, ett mycket uppskattat inslag. Där fick vi också se en avslappnad prins som glatt drev lite med sig själv.

Foto: TT

Läs även:

Joachims och Maries apanage-val i Frankrike delar danskarna

Silvia avslöjar själv vad hon gav kungen i privat present

Alla detaljer om Carl Philips och Sofias kväll på Konserthuset