Jobbiga bilden för Sofia – ryktet som sårat familjen

Jobbiga bilden för Sofia – ryktet som sårat familjen

Händelsen har påverkat hela kungafamiljen.

3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena
1:10

Efter reklamen: 3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

(1:10)

Slå på ljud

Det har varit en speciell helg för kungafamiljen. På lördagen gick kronprinsessan Victoria och prins Daniel ut på Instagram och dementerade de skilsmässorykten som spridits under de senaste veckorna.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev Victoria och Daniel på Instagram på lördagen.

Sedan dess har både hovet och kronprinsessparet hyllats för sitt agerande.

LÄS MER: Nu hyllas Victoria och Daniel – efter dementin om skilsmässa

Jobbiga bilden för Sofia – ryktet som sårat familjen

Det är ytterst ovanligt att medlemmar av kungafamiljen tvingas dementera rykten på det här sättet. Man kan därför tänka sig att denna ryktesspridning har varit tuff för kronprinsessparet och alla i deras närhet.

– De är bara mänskliga och jag kan bara tänka mig hur de har lidit de senaste veckorna av alla dessa spekulationer och rykten, sa Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall, tidigare.

Prinsessan Sofia och Victoria står varandra väldigt nära, och man kan tänka sig att Sofia varit ett stort och viktigt stöd till sin svägerska.

Att Victoria och Daniel tvingades publicera denna bild och text på Instagram måste därmed ha varit tufft för Sofia, och resten av kungafamiljen.

Kändisarnas stöd till Victoria och Daniel

Efter att kronprinsessparet publicerat bilden stöttades de av hela svenska folket. Bland annat av många av våra största kändisar.

Kändisar som Carola, Henrik Schyffert, Anja Pärson, Anders Philblad, Dominika Peczynski och många fler har gillat inlägget på Instagram, som i skrivande stund har över 120 000 gillningar.

"Länge leve kärleken!!", skrev Micael Bindefeld.

"Varm famn kring er", skrev Stina Wollter.

LÄS MER: Sanningen bakom Victoria och Daniels beslut att bemöta ryktena: ”Nödvändigt”

LÄS MER: Sanningen bakom skilsmässoryktet om Daniel och Victoria – så spreds det: "Ångrar det"