Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu hyllas Victoria och Daniel – efter dementin om skilsmässa

21 feb, 2022, 21:20 

Nu hyllas kronprinsessparet och hovet för agerandet i helgen.

Annons
3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktenaBrand logo
3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

I flera veckor spreds rykten om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel planerade en skilsmässa. Tillslut valde hovet och kronprinsessparet att sätta ned foten.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev Victoria och Daniel på Instagram på lördagen.

Nu hyllas både hovet och kronprinsessparet för agerandet.

Nu hyllas Victoria och Daniel – efter dementin om skilsmässa

Aftonbladets kolumnist Lena Mellin skriver i tidningen att Victoria och Daniel gjorde helt rätt i att dementerade ryktena om att de skulle skiljas, då alternativet hade varit att "halva Sverige surrade av rykten och de låtsades som ingenting."

Annons

Mellin hyllar även hovets informationschef Margareta Thorgren som även kommenterade situationen muntligt.

Margareta Thorgren, Hovets informationschef
Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Lena Mellin: "Finns ingen anledning att tro att dementin inte är sann"

Mellin understryker även att hon är helt övertygad om att dementin är sann, eftersom att något annat hade varit förödande för kungahusets trovärdighet.

"På onsdag fyller prinsessan Estelle tio år. Hon och hennes kompisar tar del av sociala medier. Det om inget annat kräver en kraftfull dementi från hennes föräldrar. Om den är sann. Vilket det inte finns någon anledning att tro att den inte var", avslutar hon.

Annons