Kändisarnas stöd till Victoria och Daniel mitt i krisen – ovanliga beslutet efter ryktena

Kändisarnas stöd till Victoria och Daniel mitt i krisen – ovanliga beslutet efter ryktena

Karin Törnblom/TT

Victoria och Daniel får enormt stöd av kändis-Sverige efter de falska ryktena.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit gifta i tolv år, och utåt sett har de alltid verkat vara ett riktigt superpar. Men på senare tid har det varit en hel del spekulationer om deras äktenskap.

Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ord
0:60

Efter reklamen: Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ord

(0:60)

Slå på ljud

Skilsmässoryktena började redan i slutet av förra året då sajten Stoppa Pressarna hävdade att kärleken börjat svikta mellan Victoria och Daniel.

Så när kronprinsessparet började utföra olika arbeten på varsitt håll och åkte på ensamresor spann spekulationerna vidare.

Men de senaste veckorna har vi fått se Victoria och Daniel på tillställningar tillsammans och av bilderna att avgöra verkar snarare som att kärleken spirat än sviktat! Och det har de nu äntligen bekräftat.

Victoria och Daniel dementerar skilsmässorykten

I dag gick de ut på sociala medier och dementerade ryktena – de ska inte skilja sig!

"Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.", skriver Victoria och Daniel i ett gemensamt inlägg.

Att ett kungahus hanterar en sådan kris på det här sättet hör inte till vanligheterna. Men enligt Margareta Thorgren, hovets informationschef, såg de i detta fall dementin som nödvändig.

Kändisarnas stöd till kronprisessparet efter de falska ryktena

Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall, menar att kronprinsessparet troligtvis fick nog helt enkelt.

– Om det är rätt eller fel att så kraftigt gå ut och dementera ett rykte är jag inte personen att svara på, men det visar att detta har tagit både Victoria och Daniel väldigt kraftigt. De är bara mänskliga och jag kan bara tänka mig hur de har lidit de senaste veckorna av alla dessa spekulationer och rykten. Nu får vi hoppas för deras skull att det tar slut, säger han.

Och flera andra håller med. På kungahusets Instagram, där Victoria och Daniel först gick ut med dementin, är det nu många som stöttar makarna.

I kommentarsfältet öser kärleken in från svenska folket, och bland dem finns många välkända namn.

Av de tusentals kommentarer som ramlat in under dagen består de allra flesta av så kallade hjärt-emojis. Och några av dem som skickat skickat sin kärlek i form av hjärtan är Bathina Philipson, David Sundin och Lina Thomsgård.

Inlägget har gillats av över 80 000 personer och bland dem finns namn som Carola, Henrik Schyffert, Anja Pärson, Anders Philblad, Dominika Peczynski och många fler.

Och som Micael Bindefeldt skriver:

"Länge leve kärleken!!"

Foto: TT

LÄS MER: Sanningen bakom Victoria och Daniels beslut att bemöta ryktena: ”Nödvändigt”

LÄS MER: Sanningen om Victorias och Daniels relation – kärleksögonblicket fångas på film!

LÄS MER: Sanningen om prins Daniels ring – därför måste han fortsätta betala livet ut