Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall: Det råder panik i kungens grabbgäng nu

06 okt, 2023, 11:10 

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall om nya skandalboken om kungen.

Annons

Det kungliga superåret har stött på värsta tänkbara mardröm. Mitt i den kungliga lyckan kan nu en ny kris utspela sig, en kris som för 13 år sedan beskrevs som den värsta i kungafamiljens historia.

Johan T Lindwall om nya skandalboken: ”Råder panik i gänget kring kungen”Brand logo
Johan T Lindwall om nya skandalboken: ”Råder panik i gänget kring kungen”

Thomas Sjöberg, en av journalisterna bakom skandalboken ”Den motvillige monarken”, är nämligen aktuell med uppföljaren ”Chefen – berättelsen om en skandal”.

Uppföljaren beskrivs som en berättelse om berättelsen bakom boken.

”Först försöker man stoppa bokutgivningen och, när det misslyckas, sänka författarnas trovärdighet. Med stöd i unika inspelningar och dokumentation sätts nu omständigheterna kring kungaskandalen i ett helt nytt ljus”, skriver Akademibokhandeln om ”Chefen” på sin hemsida.

Drottning Silvia och kungen
Kungen och drottning Silvia.

Johan T Lindwall om skandalboken Chefen

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall minns hur det som skulle bli ett kungligt superår 2010, med kronprinsessan Victorias och prins Daniels giftemål, slutade i en katastrof.

Annons

Nu kan samma katastrof inträffa igen.

– I år är det det kungliga superåret 2023, kungen firar 50 år på tronen och drottningen fyller 80 år i december. Vad händer då? Jo, då kommer det en ny skandalbok om kungen, säger han till Svensk Damtidning.

”Råder panik i kungens grabbgäng”

”Den motvillige monarken” rörde upp starka känslor i kungens umgängeskrets. När nya boken nu släpps 1 november kommer det finnas en oro bland kungens kompisar om vad står.

– Enligt mina uppgifter råder det nu panik i kungens grabbgäng. Alla vill veta vad som står i boken, vad som kommer komma fram den här gången. Förra gången rörde boken upp känslor utan dess like och nu är alla livrädda för vad som kommer hända.

– I den så kallade gubbtolvan, grabbgänget kring kungen, chefen, råder det som sagt just nu panik. Vad kungen själv tycker, eller vet om boken, har vi inga uppgifter om än. Men det kommer säkert komma något uttalande från hovet framöver.

Johan T LIndwall
Johan T Lindwall säger att det råder panik i kungens grabbgäng inför nya boken ”Chefen”.

Foto: TT

Annons