Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall i SVT efter Madeleinekrisen: ”Det här skojar man inte bort”

02 jun, 2021, 19:15 
madeleine

Prinsessan Madeleine har allra lägst förtroende i hela det svenska kungahuset. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall ser allvaret.

Annons
GRAFIK: Chris vägran, radering av kungliga titlar & stort hundbråk – så tycker svenska folket!Brand logo
GRAFIK: Chris vägran, radering av kungliga titlar & stort hundbråk – så tycker svenska folket!

Svenska folket har sagt sitt, det är fortsatt kronprinsessan Victoria som har vunnit deras hjärtan med sin varma närvaro och osvikliga engagemang. I en ny Sifo-undersökning som Svensk Damtidning låtit göra är det hela 54 procent av de tillfrågade som uppger att Victoria är den de har högst förtroende för.

I andra ändan ser det mörkt ut. På allra sista plats hittar vi nämligen prinsessan Madeleine, som inte kom upp i en enda procent på frågan om vem som är mest förtroendeingivande av alla medlemmar i den svenska kungafamiljen.

Johan T Lindwall: ”Det här går inte att skoja bort”

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall medverkade i Morgonstudion i SVT med anledning av den nya undersökningen, och menar att resultatet för Madeleine är något hovet borde ta på stort allvar.

– Det är oroväckande av många anledningar. Det har aldrig skett tidigare att hon har fått så lågt. Dels tror jag att det har att göra med att hon inte har synts i Sverige på många år. Hon har inte gjort några uppdrag och man associerar inte henne med kungahuset på samma sätt, säger Johan T Lindwall i direktsändningen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har visat sig allt mindre de senaste åren.

– Hovet borde sätta sig ner och titta på detta. Det här går inte att skoja bort, svenska folket har sagt sitt, fortsätter han.

Annons

Förtroendet för kungahuset är viktigt menar Johan T Lindwall, som tror att monarkin stärks av den här typen av förtroendeundersökningar, särskilt när det kommer till kronprinsessan.

– För monarkin är det ju avgörande. Det blossar ju upp en debatt i riksdagen vart tredje år ifall vi ska ha en monarki, om det inte är omodernt att man föds till kung eller drottning, säger han.

Annons