Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall sätter ner foten i TV4: ”Smaklöst!”

02 mar, 2024, 16:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
Johan T Lindwall diskuterar Kates hälsa och konspirationsteorierna kring henne i en intervju med "Efter fem".
Annons

Kort senare kom beskedet att allt gick bra, men nyheten väckte många frågor redan från början.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Vill inte ge detaljer om operationen

Hovet ville nämligen inte gå ut med exakt vad som föranlett operationen. Det är Kate själv som sagt att hon vill hålla sin medicinska historia privat.

Allt kungahuset delgett är att det inte handlar om cancer och att Kate nu befinner sig hemma med familjen för återhämtning.

Redan vid beskedet att Kate skulle opereras sades det också att hon kommer kliva tillbaka från sina kungliga uppdrag fram till och med efter påsk.

Kate försvunnen – inte setts till på länge

Men tiden efter sjukhusvistelsen har fått många att höja på ögonbrynen – Kate har nämligen inte setts till på två månader.

Annons

Under hashtaggen "Var är Kate?" börjar ny rykten och konspirationsteorier att cirkulera, bland annat om att hon ligger i koma eller mindre allvarliga teorier om en skönhetsoperation.

Hovexpertens oro för Kate: "Inte helt säker"

Till slut fick en talesperson från det brittiska hovet gå ut med ett meddelande, där de poängterar att de inte kommer uttala sig om ingenting allvarligt sker och att Kate mår bra.

– Frågar du mig personligen, med min erfarenhet av kungahus i världen, så skulle jag säga att jag inte är helt säker på om allt är bra. Hade det varit så, då hade man gått ut med mer förklaringar till vad det egentligen är som sker i Storbritannien just nu kring prinsessan, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i en intervju med TV4:s "Efter fem".

Annons

Ställde in på grund av "personliga orsaker"

Vad som orsakade vågen av oro var beskedet att prins William inte skulle dyka upp på sin gudfars minnesceremoni på grund av "personliga orsaker". Först trodde man att det handlade om kung Charles hälsa, men när det visade sig inte stämma ökade oron kring Kate.

– Så det är något som inte stämmer. Men det brittiska kungahuset har ju sin devis "never complain, never explain". Och det är ju tydligen så i det här fallet, fortsätter Lindwall.

Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skälBrand logo
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skäl

"Blir illa berörd"

Chefredaktören passar även på att kritisera det brittiska hovet för den knappa informationen och menar att det ju i slutändan handlar om den blivande drottningen och mamman till den blivande regenten i landet.

Han vill också kasta en känga till dessa rykten och konspirationsteoretiker.

– De här så kallade skämten, det är bara smaklöst. Man blir ju illa berörd varje gång man läser om det här. Det här är en person som kanske är sjuk, som går igenom en komplicerad operation och så sitter andra och skrattar på personens bekostnad. Det är smaklöst, avslutar Johan T Lindwall i intervjun med "Efter fem".

Annons