Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams släkting hittad död – orsaken fastställd

01 mar, 2024, 15:26 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu har dödsorsaken kring Thomas Kingstons död fastställts.
Annons

Thomas hade hittats död på en adress i Gloucestershire i söndags kväll och kort senare kallades ambulansen till platsen.

Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skälBrand logo
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skäl

Lady Gabriella Windsor uttalar sig om makens död

Lady Gabriella Windsor är nära släkting till prins William eftersom hon är dotter till prins Michael av Kent som i sin tur är kusin med drottning Elizabeth. Det gör Gabriella och kung Charles till sysslingar.

– Det är med djupaste sorg som vi måste meddela att vår älskade make, son och bror Thomas Kingston har gått bort. Tom var en exceptionell man som lyste upp våra liv. Hans död kommer som en stor chock för hela familjen och vi ber om att få sörja ifred, skrev Gabriella i ett uttalande.

Annons

Hovet om Thomas Kingston – kungligheterna sörjer

Även det brittiska hovet har uttalat sig om det plötsliga dödsbeskedet som skakat kungahuset:

– Kungen och drottningen har informerats om Thomas död och sörjer – tillsammans med prinsen och prinsessan Michael av Kent och alla de som kände honom – en mycket älskad familjemedlem. Deras Majestäter sänder sina innerliga tankar och böner till Gabriella och till hela familjen Kingston, säger en av brittiska hovets talespersoner.

Dödsorsaken fastställs

Enligt polisen har det inte funnits misstankar om brott och en utredning drog igång vid klockan 14.00 under fredagen, drygt en vecka efter dödsfallet.

Och nu har dödsorsaken fastställts.

Den seniora rättsläkaren för fallet, Katy Skerrett, bekräftar för brittiska People att "dödsorsaken som angavs var en traumatiskt skada mot huvudet".

Annons

Thomas Kingston ska ha dött av suicid. Kort innan hade han ätit lunch med sina föräldrar och hittades därefter i ett låst utehus. Enligt Sky News-korrespondenten dan Whitehead ska även en pistol ha hittats på platsen.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

• SOS Alarm 112. Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112.

• Mind Självmordslinjen. Stödlinje för den som har tankar på självmord. Öppen dygnet runt, alla dagar. Telefon: 90101. Chatt: chat.mind.se

• Vårdguiden 1177. Telefon: 1177. www.1177.se

• Jourhavande präst. Telefon: 112, alla dagar kl 21-06. Svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

• Jourhavande medmänniska. Tel: 08-702 16 80, alla dagar kl 21–06.

Annons