Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams släkting hittad död 45 år gammal – ska undersökas

01 mar, 2024, 14:00 
Pernilla Albinsson
Prins William, kung Charles
TT.
Nya uppgifter har kommit om Williams släkting.
Annons

Tidigare i veckan skakades den brittiska kungafamiljen av beskedet att Lady Gabriella Windsor, nära släkting till prins William, hade mist sin man Thomas Kingston.

Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skälBrand logo
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skäl

Thomas som hittades död på en adress i Gloucestershire i söndags kväll, var bara 45 år gammal. Ambulans kallades till platsen kort efter klockan 18.00 brittisk tid.

– Det är med djupaste sorg som vi måste meddela att vår älskade make, son och bror Thomas Kingston har gått bort. Tom var en exceptionell man som lyste upp våra liv. Hans död kommer som en stor chock för hela familjen och vi ber om att få sörja ifred, skriver frun Gabriella i ett uttalande.

Nära banden till kungafamiljen

Lady Gabriella Windsor är dotter till prins Micheal av Kent, en kusin till drottning Elizabeth, vilket gör att hon och kung Charles till sysslingar. När Thomas och Gabriella gifte sig våren 2019 var drottningen och prins Philip några av gästerna.

Thomas Kingston och Lady Gabriella Windsor
Thomas Kingston och Lady Gabriella Windsor gifte sig våren 2019.Chris Jackson

Dessutom har prins William ytterligare en koppling till Thomas. Kates syster Pippa Middleton och Thomas var goda vänner och rykten har florerat om att paret ska också ska ha dejtat tidigare, innan han förlovade sig med Gabriella 2018.

Annons

– Kungen och drottningen har informerats om Thomas död och sörjer – tillsammans med prinsen och prinsessan Michael av Kent och alla de som kände honom – en mycket älskad familjemedlem. Deras Majestäter sänder sina innerliga tankar och böner till Gabriella och till hela familjen Kingston, säger en av brittiska hovets talespersoner.

Nya uppgifterna om utredningen

Under torsdagen kom de nya uppgifterna att det under fredagen kommer att inledas en undersökning av dödsfallet. Men hans dödsfall behandlas inte som misstänkt och enligt tidigare uppgifter var ingen annan part involverad.

"Vänligen notera att HM:s seniora rättsläkare för Gloucestershire, Katy Skerrett, kommer att genomföra inledandet av utredningen av Thomas Henry Robin Kingstons död klockan 14.00 fredagen den 1 mars 2024 vid Gloucestershire Coroner's Court.", har en domstolstjänsteman sagt i ett uttalande till tidningen US Weekly.

Foto: TT.

Annons