Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johanna Lind Bagge märkbart tagen – efter händelsen med kronprinsessan Victoria

10 jun, 2023, 14:36 

Johanna Lind Bagge berättar om dagen på Nordens Ark, ihop med kronprinsessan Victoria.

Annons

Att vår kronprinsessa är en riktig djurvän är ingen hemlighet – och det delar hon med makarna Bagge! Därför var det inte särskilt otippat att det var just Johanna Lind Bagge och Anders Bagge som gjorde henne sällskap under ett besök till Nordens Ark i veckan.

Det var en underbar dag, men också en känslomässig sådan. Nu berättar Johanna Lind Bagge för Svensk Damtidning.

Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!

Johanna Lind Bagge om hemska bilderna

Det var en dag med strålande sol på Hunnebostrand, när nysatsningen SköldpaddsArken skulle invigas. Kronprinsessan Victoria fick äran att hålla i den sköldpadda som klippte, eller ja, bet banden – och förklarade området öppnat.

– Det stod en sköldpadda som fick i sin egen takt äta upp salladsbladet tills parken kunde invigas, det var så gulligt, berättar Johanna Lind Bagge.

Kronprinsessan Victoria som håller i en sköldpadda som äter ett salladsblad
Victoria fick hjälp med invigningen.

SköldpaddsArken är ett avelscenter, för att bevara hotade sköldpaddsarter.

Och även om det såg ut att vara breda leenden på alla närvarande, fanns en mörk baksida.

Annons

Kronprinsessan och Johanna Lind Bagge fick lyssna på ett seminarium, där den otäcka verkligheten kom ikapp.

– Det mest hemska, som är svårt att ta till sig är att vid en av föreläsningarna så berättade de att i vissa länder i Asien så har de en annan syn på djuren. Sköldpaddorna där skövlas, för att de används i medicinskt syfte. En del sägs bota cancer, deras skal pulveriseras och används i hälsodrycker. Vi fick se bilder på travar av sköldpaddor, där sköldpaddor låg levande i lådor och bara väntade på att skövlas, berättar en märkbart tagen Johanna Lind Bagge för Svensk Damtidning.

Hon berättar att de fick se bilder på sköldpaddor som hängde i fällor, för att skövlas.

– Det gör så ont i hjärtat, och det är så svårt att ta till sig.

Johanna Lind Bagge om kronprinsessan Victoria

Det är inte första gången Johanna Lind Bagge besöker Nordens Ark. Eftersom hon har ett brinnande intresse för djur, har hon återkommit flera gånger. Detsamma gäller kronprinsessan Victoria, som ju dessutom är deras högsta beskyddare. Och enligt Johanna så är Victorias engagemang något alldeles speciellt.

Annons

– Kronprinsessan är så fantastisk. Hon är så engagerad, med det största av hjärtan. När vi gick runt parken för att se snöleoparden, röda pandan och andra utrotningshotade djur får det ta den tid det tar. Djuren är i fokus, säger Johanna Lind.

Det är långt ifrån första gången de ses, berättar hon, och Victoria är alltid lika härlig. Mötet på Nordens Ark var inget undantag.

– Hon är så varm, hon är så fin, så enkel och så naturlig. Hon ser alla och lyssnar på alla. Hon har det största av hjärtan. Vi ska vara så stolta över att ha en sån fin kronprinsessa.

Johanna Lind Bagge, kronprinsessan Victoria och Anders Bagge
En lärorik och känslofylld dag.

Foto: TT

Annons