Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria strålar på västkusten – men bär på en stor sorg

09 jun, 2023, 11:00 

Det fanns en mörk baksida.

Annons

Under torsdagen lämnade kronprinsessan Victoria Stockholm, för att ta sig ut till Hunnebostrand. Daniel och barnen fick stanna hemma, trots att Estelle och Oscar säkerligen hade önskat att de fått ledigt.

Ett besök till Nordens Ark stod nämligen på agendan – och Victoria bar på en sorg.

Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!

Kronprinsessan Victorias stora sorg

Det var ingen slump att det var just Nordens Ark som fick lite kunglig glans. Kronprinsessan är deras beskyddare, och det är inte konstigt. Victoria brinner för att vi ska ha rena hav, och bevara de djur som lever i våra vatten.

Annons

Därför låg fokus denna dag på Nordens Arks nysatsning SköldpaddsArken, som Victoria var med och invigde. Dessutom hölls ett seminarium, där Victoria fick lära sig mer om sköldpaddornas läge.

För även om det var strålande sol och mycket skratt när kronprinsessan fick träffa på djuren, vilade en skugga av sorg över hela sammankomsten.

Man hade ju helst inte velat att SköldpaddsArken skulle behöva öppnas.

-Läget för många av världens sköldpaddor är kritiskt och fler än 50% av arterna står på ruinens brant och riskerar att dö ut om inget görs. Därför är SköldpaddsArken och det arbete vi kommer göra här så viktigt, säger Jimmy Helgesson från Nordens Ark.

Kronprinsessan Victoria tittar på ett akvarium där en sköldpadda simmar
Victoria hade mycket att berätta för Estelle och Oscar på kvällen.
Annons
Kronprinsessan Victoria håller i en sköldpadda
Inte alla sköldpaddor som fått mat av en framtida drottning!

Anders Bagges möte med kronprinsessan Victoria

På plats var även profilerna Johanna Lind Bagge och Anders Bagge, som hade en underbar dag ihop med kronprinsessan. De brinner ju för djur, och det var säkerligen många härliga samtal och skratt dagen till ära.

Annons

Men även Anders vittnar om sorgen kring sköldpaddornas tragiska läge:

– Nordens Ark är så viktigt hade en helt fantastisk dag där idag där sorgen tog vid att sköldpaddorna sakta men säkert försvinner. Därför gör det oss extra glada att vi fick vara med att inviga deras nya sköldpaddsark och att vår fantastiska Kronprinsessa klippte bandet, tack för denna upplevelse! skriver han på Instagram.

Johanna Lind Bagge, kronprinsessan Victoria och Anders Bagge

Foto: TT

Annons