Kungens paus efter turbulenta tiden

Kungens paus efter turbulenta tiden
Efter en fullspäckad höst med många intryck tar kungen snart lite julledigt!
Annons

I början av oktober i år satt hela kungafamiljen som på nålar. Beslutet som hade diskuterats fram och tillbaka inom familjen under en lång period var nu fattat, och skulle bli officiellt. Ett historiskt beslut som skulle påverka fem kungliga barnbarn resten av livet.

Kungen tar julledigt med familjen

Resten av hösten har gått i rekordfart och kungen har som alltid haft väldigt mycket inplanerat i kalendern. Det har inte riktigt funnits tid till att stanna upp och reflektera över att ett sådant historiskt beslut nått ut i landet. Kungen har till exempel rest till både Indien och Japan sedan beslutet fattades.
Men nu är det äntligen dags för lite julledigt för kungen och resten av kungafamiljen. En tid för återhämtning och reflektion. Den sista punkten 2019 i kungens kalender, vad vi vet om, sker den 23 december. Sedan är kalendern tom fram till den 16 januari. Det kan dock förändras, men förhoppningsvis passar kungen på att ta ledigt!
Annons
Annons
Kungen och drottningen var nyligen i Indien tillsammans.
Kungen och drottningen var nyligen i Indien tillsammans.

Beslutet kring kungafamiljen fick en mer positiv respons än vad hovet väntade sig vilket måste kännas skönt. Riksmarskalk Fredrik Wersäll berättade i Sveriges Radio att han var förvånad över reaktionerna och att de hade förväntat sig mer kritiska synpunkter.

Annons

En historisk höst, ett historiskt år. Nu hämtar kungen andan innan han går in i det 46:e året som Sveriges regent. Det ska bli spännande att se vad som väntar då!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kungens paus efter turbulenta tiden”

 1. Susanne Kraft skriver: 23 december, 2019

  Satt som på nålar…?” Om inte kungen själv hade fattat det beslutet så hade Riksdagen gjort det – åt honom. Det fanns redan en diskussion i Riksdagen om en förändring eftersom man hade tröttnat på önskemålen från hovet om ökat apanage med motiveringen att “familjen har vuxit”. Men det här tar väl redaktören inte in. Tidningen skulle dock vinna på lite mer faktaundersökning. God Jul!


 2. Madame skriver: 23 december, 2019

  Hoppas på fler barnbarn!


 3. Mimmi skriver: 23 december, 2019

  Vilka kritiska synpunkter hade riksmarskalken förväntat sig, att svenska folket skulle reagera med fasa för att några individer i familjen blev av med sin hkh-titel eller vad ? Kungens agerande hade varit mer trovärdig om fler i familjen frånplockats titeln eller helst av allt aldrig tilldelats.


 4. Monarkist skriver: 23 december, 2019

  God jul, Susanne.


 5. Helene skriver: 27 december, 2019

  Susanne Kraft.

  Tack Susanne för en faktabaserd kommentar!
  En God fortsättning på det gamla året tillönskas.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar