Kungens paus efter turbulenta tiden

Efter en fullspäckad höst med många intryck tar kungen snart lite julledigt!
Kungen och drottningen var nyligen i Indien tillsammans.

Kungen och drottningen var nyligen i Indien tillsammans.

I början av oktober i år satt hela kungafamiljen som på nålar. Beslutet som hade diskuterats fram och tillbaka inom familjen under en lång period var nu fattat, och skulle bli officiellt. Ett historiskt beslut som skulle påverka fem kungliga barnbarn resten av livet.

Kungen tar julledigt med familjen

Resten av hösten har gått i rekordfart och kungen har som alltid haft väldigt mycket inplanerat i kalendern. Det har inte riktigt funnits tid till att stanna upp och reflektera över att ett sådant historiskt beslut nått ut i landet. Kungen har till exempel rest till både Indien och Japan sedan beslutet fattades.
Men nu är det äntligen dags för lite julledigt för kungen och resten av kungafamiljen. En tid för återhämtning och reflektion. Den sista punkten 2019 i kungens kalender, vad vi vet om, sker den 23 december. Sedan är kalendern tom fram till den 16 januari. Det kan dock förändras, men förhoppningsvis passar kungen på att ta ledigt!

Beslutet kring kungafamiljen fick en mer positiv respons än vad hovet väntade sig vilket måste kännas skönt. Riksmarskalk Fredrik Wersäll berättade i Sveriges Radio att han var förvånad över reaktionerna och att de hade förväntat sig mer kritiska synpunkter.

En historisk höst, ett historiskt år. Nu hämtar kungen andan innan han går in i det 46:e året som Sveriges regent. Det ska bli spännande att se vad som väntar då!

Foto: TT