JUST NU: Bakslag för Margrethe – hovet bekräftar att man tvingas ställa in

drottning margrethe

Drottning Margrethe tvingas lägga om sina planer på grund av coronaviruset.Nu måste hon ställa in en viktig tradition.

Corona-viruset härjar i världen – och jordklotets kungligheter märker definitivt av detta. Än så länge har ingen kunglighet själv blivit smittad, men deras resplaner har fått revideras och viktiga evenemang har ställts in.

Nu har det danska kungahuset fått sätta in en krisåtgärd.

Drottning Margrethe ställer in

Margrethe fyller 80 i år – men födelsedagsfirandet är i fara.

Margrethe fyller 80 i år – men födelsedagsfirandet är i fara.

Varje år brukar hundratals människor samlas i ett fackeltåg vid Fredensborg slott i Danmark. Traditionen påbjuder att drottning Margrethe ska vara där och välkomna människomassan. Evenemanget är uppskattat och ses som ett tillfälle för det danska folket att visa sin kärlek för sin regent.

Men nu har evenemanget blivit inställt. Det meddelar det danska kungahuset på sin hemsida.

“Beslutet har fattats av Fredensborg kommun tillsammans med kungahuset och sker med bakgrund av myndigheternas rekommendationer för att begränsa spridningen av COVID 19”, kan man läsa på hemsidan.

Kan behöva ställa in födelsedagsfirandet

För Margrethe kanske ett ännu tuffare bakslag väntar i framtiden. Det har nämligen spekulerats i att det danska hovet också kan tvingas ställa in det tre dagar långa födelsedagsfirandet som planerats i och med Margrethes 80-årsdag.

Då ska kungligheter hela världen strömma in till Danmark och fira kvinnan som suttit på tronen sedan 1972. Festprogrammet är släppt och innehåller punkter som vittnar om en sagolik fest. Bland annat blir det en stor galaföreställning på Det Kongelige Teater som ska direktsändas i dansk tv. Detta följs av en stor galamiddag på Christiansborg Slot i Köpenhamn.

På själva födelsedagen, 16 april, ska Margrethe hyllas på slottsbalkongen på Amalienborg innan det vankas en privat middag med dans på Fredensborgs slott.

 

LÄS MER: Margrethes utbrott inför alla – skällde ut man