Stort pengabråk i kungafamiljen – Margrethe måste säga ifrån till sonen

Stort pengabråk i kungafamiljen – Margrethe måste säga ifrån till sonen
Prins Joachim bor numera i Paris tillsammans med familjen. Men kommer han då att kunna räkna med sitt apanage?
Annons

Prins Joachims flytt till Paris var ett sätt för 50-åringen att följa sina drömmar. En chans att satsa på sin stora passion: det militära, och studierna på den ansedda skolan École Militaire. Med sig tog han hustrun Marie och barnen Henrik och Athena.

Annons

Svensk Dam har tidigare pratat med Jacob Heinsel Jensen, reporter på danska Se og hör. Han berättade att Joachims framtid är ett stort diskussionsämne i vårt grannland.

Annons

Bråk om prins Joachims pengar

Marie och Joachim
Joachim och Marie har flyttat till Frankrike tillfälligt medan Joachim genomgår en tuff militärutbildning.

– Jag tror att nåt stort kommer att hända när Joachim är klar med militärskolan. Vi vet inte om de kommer att flytta tillbaka till Danmark. Det kommer att bli tufft att flytta tillbaka. Många kungaexperter som jag pratat med beskriver att kungamakten i Danmark är centrerad kring prins Frederik och prinsessan Mary. De ser ingen framtid för Joachim och Marie där de får jobba så mycket som de vill. Men vi får svaret om fyra, fem månader, sa Joachim.

Joachims framtid är också en pengafråga. Om han flyttar till Paris kommer det att höjas röster om att han ska fråntas sitt apanage.

“Det är väldigt mycket pengar”

Det menar kungaexperten Sören Jakobsen.

Annons

– Han kan bara kräva full apanage om han kommer hem och tar plats i kungahuset utan att ha ett jobb i utlandet. Det är ju väldigt mycket pengar. Han är ju på samma lönenivå som en direktör. Och det är inte hållbart om han kommer hem för några få kungliga plikter, säger Sören till Se og hör.

Sören tror att drottning Margrethe delar hans åsikt i frågan. Om Joachim motsätter sig, då kommer drottningen att säga ifrån.

– Han får veta det från sin mor, säger Sören.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Stort pengabråk i kungafamiljen – Margrethe måste säga ifrån till sonen”

 1. allegra skriver: 5 mars, 2020

  men varför skulle Joakim inte återvända till Danmark efter sina militärstudier- försvaret och monarkin hör ju starkt ihop.


 2. Regina Lindholm skriver: 5 mars, 2020

  Ett evigt spekulerande från tidningens sida, fake news, vi läsare vill ha fakta och inte vad tror!


 3. Birthe Vejrum skriver: 5 mars, 2020

  Århe,Se & Hør er blevet konsulteret igen! 🙂


 4. Ingrid skriver: 5 mars, 2020

  Har ni praktikanter över lovet?


  1. Ulla Lundell skriver: 5 mars, 2020

   Om nu prins Joachim och hans hustru prinsessan Marie bor i Frankrike har uppdrag för Danmark där ska de ju ha apanage för det arbetet de gjorde där rätt eller fel?

   Ulla


 5. katya skriver: 5 mars, 2020

  This does appear to be mere speculation; Joachim is on a specific military training session with a fixed termination; as Queen Margarethe ages and turns over more duties to the Crown Prince, it is only logical that Joachim and his wife may be asked to take on more, not less, public duties and attendances as back-up to the Crown Prince and Princess.


 6. Eva M skriver: 7 mars, 2020

  katya I agree💐


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar