Drottning Elizabeths första ord efter Meghan och Harrys intervju

Drottning Elizabeth adresserar prins Harry och hertiginnan Meghans intervju för första gången.

I söndags sändes en 90 minuter lång intervju med Harry och Meghan för första gången och de sparade inte på krutet i sina uttalanden. Hela världen har väntat på drottning Elizabeths svar, och nu är det här.

Så här lyder uttalandet i sin helhet:

”Hela familjen är mycket ledsna över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar.”

prins philip drottning elizabeth

Det är en tuff tid för Elizabeth med prins Philip på sjukhus och Meghan och Harrys nya uttalanden i intervjun.

TT

Drottning Elizabeth i krissamtal – stoppade orden

Många hade väntat sig ett uttalande redan under måndagen, men de fick vänta förgäves. Istället hölls krissamtal på Buckingham Palace och enligt uppgift var det drottningen som bromsade uttalandet från att släppas för tidigt.

Enligt tidningen Royal Central var de seniora medlemmar av kungafamiljen och de viktiga medarbetarna involverade i samtalen, och kommunikationsavdelningen tar för tillfället inte emot några förfrågningar eller samtal från journalister.

”Krismöten fortsätter i det kungliga hushållet” skriver Richard Palmer, kunglig reporter vid Daily Express, på Twitter.

LÄS MER: Buckingham Palace i krissamtal: ”De har stängt av telefonerna”