JUST NU: Första bilderna på Victoria – kronprinsessans firandet igång på Öland!

Kronprinsessan Victoria 45 år Solliden slott

Victoria är här – och hon har hela familjen med sig! Firandet kan börja!
Se höjdpunkterna från Victoriakortegen 2022!
1:18

Efter reklamen: Se höjdpunkterna från Victoriakortegen 2022!

(1:18)

Slå på ljud

Nu ska vi fira kronprinsessan som fyller 45 – och vilken feeling det är på Solliden just nu!

Victoria själv är ett enda stort leende, i sin böljande somriga klänning och med håret i en extrasnygg powerknut.

Prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar står tätt intill mamma. Och där – där fick vi höra kungen sjunga! Dock med förstärkning av Borgholms barnkör och peppad av drottningen, som är så solbrun och vacker i blommigt. Och så synbart stolt över sin äldsta dotter kronprinsessan.

Gulliga detaljen i bilden på Victoria och Estelle – alla ser samma sak!

Victoriadagen 2022 – firandet på Solliden

Bakom kungafamiljen skiner kungafamiljens vackra vita sommarslott, som vanligt den perfekta kulissen till detta varma, glada födelsedagsfirande. Fast i år är allting ändå annorlunda, med nya traditioner.

Kronprinsessan Victoria firar 45 år på Solliden

Kronprinsessan tar emot folkets jubel på 45-årsdagen!

Nu väntar ett hejdundrande kalas, som alltså rivstartar här på Sollidens välkrattade grusplan och slutar först om flera timmar. Då med det privata firandet, som av tradition äger rum ute på terrassen vid kungafamiljens badhus, medan sommarskymningen lägger sig över Öland.

Men däremellan väntar förstås dagens höjdpunkt: Victoriakonserten i Borgholms slottsruin, med stjärnor som Tomas Ledin, Tove Styrke och Janice. Svensk Dams team är på plats hela kvällen, så följ oss här!

Sofias och Carl Philips romantiska kärleksögonblick – inför alla!

Nu rullar snart kortegen, en öppen vagn dragen av två hästar. Och den kommer nästan att gå i snigelfart för att alla som har slutit upp längs vägen ska hinna hurra och vinka till födelsedagsbarnet och hennes familj.

Svensk Dam livesänder hela kortegen, direkt och exklusivt, så du får vara med hela vägen, ända fram till att den bromsar in utanför slottsruinen!

Foto: TT