Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

JUST NU: Första bilderna på Victoria – kronprinsessans firandet igång på Öland!

14 jul, 2022, 14:26 
Kronprinsessan Victoria 45 år Solliden slott
Victoria är här – och hon har hela familjen med sig! Firandet kan börja!
Annons
Se höjdpunkterna från Victoriakortegen 2022!Brand logo
Se höjdpunkterna från Victoriakortegen 2022!

Nu ska vi fira kronprinsessan som fyller 45 – och vilken feeling det är på Solliden just nu!

Victoria själv är ett enda stort leende, i sin böljande somriga klänning och med håret i en extrasnygg powerknut.

Prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar står tätt intill mamma. Och där – där fick vi höra kungen sjunga! Dock med förstärkning av Borgholms barnkör och peppad av drottningen, som är så solbrun och vacker i blommigt. Och så synbart stolt över sin äldsta dotter kronprinsessan.

Annons

Victoriadagen 2022 – firandet på Solliden

Bakom kungafamiljen skiner kungafamiljens vackra vita sommarslott, som vanligt den perfekta kulissen till detta varma, glada födelsedagsfirande. Fast i år är allting ändå annorlunda, med nya traditioner.

Kronprinsessan Victoria firar 45 år på Solliden
Kronprinsessan tar emot folkets jubel på 45-årsdagen!

Nu väntar ett hejdundrande kalas, som alltså rivstartar här på Sollidens välkrattade grusplan och slutar först om flera timmar. Då med det privata firandet, som av tradition äger rum ute på terrassen vid kungafamiljens badhus, medan sommarskymningen lägger sig över Öland.

Annons

Men däremellan väntar förstås dagens höjdpunkt: Victoriakonserten i Borgholms slottsruin, med stjärnor som Tomas Ledin, Tove Styrke och Janice. Svensk Dams team är på plats hela kvällen, så följ oss här!

Nu rullar snart kortegen, en öppen vagn dragen av två hästar. Och den kommer nästan att gå i snigelfart för att alla som har slutit upp längs vägen ska hinna hurra och vinka till födelsedagsbarnet och hennes familj.

Svensk Dam livesänder hela kortegen, direkt och exklusivt, så du får vara med hela vägen, ända fram till att den bromsar in utanför slottsruinen!

Foto: TT

Annons