Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Kungahusets nya besked om Harry och Meghan – här är deras framtid

20 feb, 2020, 10:00 
Drottning Elizabeth kallar hem Meghan och prins Harry.
Harry och Meghan ska frigöra sig från den brittiska kronan.Nu har vi ett slutdatum för deras tid som arbetande kungligheter.
Annons

Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Hertigparet av Sussex chockade alla när de publicerade en presskommuniké och deklamerade att de har för avsikt att bli ekonomiskt oberoende och satsa på sina egna karriärer. Paret kommer inte längre att representera kungafamiljen i drottningens tjänst. Däremot behåller de sina kungliga titlar.

Harry och Meghan – då bryter de

Harry och Meghan visar stolta upp Archie.
Harry och Meghan visar stolta upp Archie.

Nu har det brittiska hovet skickat ut en egen kommuniké. Harrys och Meghans tid som arbetande kungligheter har fått ett slutdatum.

Harry och Meghan kommer att återvända till Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag någonsin. De kommer bland annat att närvara vid den traditionsenliga Mountbatten Festival of Music på Royal Albert Hall.

Här är Harrys och Meghans lyxvilla i KanadaBrand logo
Här är Harrys och Meghans lyxvilla i Kanada

Men mars blir deras sista månader som en del av kronans arbetsstyrka. Den 31 mars stänger deras kontor i Buckingham Palace.

Annons

Testar nya arrangemanget

Därefter följer en tolv månader lång prövotid där det nya arrangemanget ska “stresstestas”.

– Poängen med perioden är att familjen vill att paret ska trivas och alla inser att detta är ny mark för alla. Istället för att göra något slutgiltigt, så är det här en pragmatisk diskussion inom familjen kring vad som fungerar och vad som inte kommer att fungera, säger en källa med insyn till sajten Royal Central. 

Har Elizabeths stöd

Drottning Elizabeth var väldigt diplomatisk i uttalandet hon själv gjorde efter att nyheten om Harry och Meghan briserat.

”Min familj har haft väldigt konstruktiva diskussioner om framtiden för mitt barnbarn och hans familj”, skrev drottningen då.

Annons