Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Mystiken kring kungaparets middag

21 nov, 2019, 20:48 
Kungen och drottningen har middag på slottet.
En speciell – och ovanligt privat – middag. Det är vad som väntar på Kungliga slottet i kväll. Och i fokus står en tokhyllad 20-åring.
Annons

I kväll är det dags: Just nu firas drottningens hjärteprojekt World Childhood Foundation, som i år fyller 20 år, med en synnerligen privat middag på Kungliga slottet.

Kungliga slottet i kvällsbelysning.
Ännu en middag i slottets festvåning.

Klädkoden är smoking och bland de cirka 40 gästerna som får avnjuta en trerätters i kungaparets sällskap finns bland annat styrelserepresentanter och chefer för Childhood i Tyskland, Brasilien och USA.

Ett dukat middagsbord på Kungliga slottet.
Det kommer sannolikt att vara dukat vid runda bord, för så är det oftast när kungaparet har smokingmiddagar.

Bara den svenska styrelsen består av 16 personer, däribland Cristina Stenbecks syster Sophie, hjärnforskaren och professorn Martin Ingvar, Handelsbankens vd Carina Åkerström och drottningens nära medarbetare, grevinnan Kirstine von Blixen-Finecke.

Annons

Det oväntade beskedet om kungaparets middag

Ingen mediabevakning kommer att få äga rum, efter ett sent beslut som togs under dagen i går. Men det finns förstås en möjlighet att hovet kan komma att släppa bilder, tagna av deras egen fotograf.

En detalj av dukningen vid en av middagarna på Kungliga slottet.
Dukningen kommer att vara perfekt – det är den alltid.

För drottningen har detta varit en torsdag som helt har fokuserat på Childhood, som under dagen har hållit sitt årliga stormöte, det så kallade Annual Meeting, på Kungliga slottet.

Kungen har för sin del hållit i ordförandeskapet vid Utrikesnämndens möte i Lovisa Ulrikas matsal. Men i kväll drar han alltså på sig smokingen och sluter upp vid drottningens sida för att vara värd för gästerna från USA, Tyskland och Brasilien.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer också att delta.

Däremot saknas kronprinsessan Victoria och prins Daniel som i går dök upp på en musikalpremiär i London. Och prinsessan Madeleine, som visserligen snart är på hemgång, men först om några veckor.

Foto: TT.

Annons